fbpx

Vrei mai mult timp liber? Fă-te freelancer sau antreprenor

De felul meu sunt destul de sincer, deci dacă mă sună un prieten la 1 după amiaza în timpul săptămânii și eu sunt acasă îi zic fix asta, că sunt acasă. Și adesea primesc remarca aia, Eh, așa e când ești patron/lucrezi pentru tine sau Ce viață de boier ai. Și eu zic da, pentru că nu mai am chef să mă justific, să explic că sunt acasă pentru că e kinderul bolnav și nu am avut cu cine să îl las sau pentru că în ziua aia am ales să lucrez de acasă.

Dar realitatea e alta, dacă te bate gândul să te faci freelancer sau să te apuci de antreprenoriat, să îți deschizi propria afacere, uită de cele 8 ore de muncă pe zi. Pregătește-te pentru 10-12-14 ore de muncă zilnic, poate chiar mai mult. Da, în câțiva ani s-ar putea să ai o viață mai bună, un program puțin mai lejer, dar până atunci ai de băgat.

Și la mine e la fel, am noroc că programul meu e flexibil, dar asta nu înseamnă că lucrez mai puțin ca un angajat în corporate, din contră. Poate că în timpul zilei sunt acasă, dar uneori lucrez noaptea sau în weekend, dacă am un proiect urgent. Și nu regret deloc drumul ales, am schimbat rigiditatea unui job într-o firmă pe provocarea de a construi ceva de la zero. E al naibii de greu, dar satisfacțiile sunt mai mari când privesc în urmă.

Vorba unui prieten, vrei mai mult timp liber, vrei să nu ai griji? Angajează-te. 🙂

Recomandă

6 Comentarii

  1. Vrei mai putin timp liber? Fa-te freelancer, dar tot freelancerul e ala care poate sa se duca la ora 14:00 la sala, sau sa doarma putin pe la 16:00.

  2. Probabil ca trebuia sa specifici ca pentru mai mult timp liber trebuie sa te angajezi in orice domeniu numai in IT nu. Eu tanjesc dupa timp liber de multe ori fiindca sunt minim 12 ore zilnic in fata la monitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *