fbpx

Toți vrem case mici și minimalism, până apar copiii

Minimalismul, chiriile mari din orase și prețurile ridicate ale apartamentelor au impulsionat trendul ăsta cu mutatul în case mici, small and cozy, cum le zic englezii. Locuitul într-o casă mică poate avea multe avantaje, mai ales când sunteți doar voi doi și vreți să strângeți bani pentru un avans. Din ce am văzut eu, farmecul dispare când copiii încep să aibă nevoie de spațiul lor, și pe la 30-40 de ani parcă nu mai vrei să stai în 20 de metri pătrați.

La noi mai e și faza cu simțul de proprietate, 95% dintre români au casa lor, de obicei mică, dar ideea rămâne, de exemplu dacă ai în familie doi copii între 12-17 ani, ar trebui să le asiguri fiecăruia o cameră.

Calculele sunt cam așa, 30 de metri pătrați ajung pentru 2 persoane, 50-60 de metri pentru 3, de la 70 de metri în sus pentru 4. Știu ce veți zice, pe vremuri trăiam toți într-o cameră și nu ne plângeam, dar parcă au trecut vremurile alea, nu?

Din experiența proprie, după ce cresc un pic copiii vrei să aibă fiecare camera lui, iar pandemia asta a complicat și mai mult lucrurile, cu school from home și work from home. Noi stăm în 74 de metri acum toți 4, și parcă ne-ar mai trebui o cameră în viitorul apropiat.

Indiferent ce vi s-ar spune, nu poți rămâne întreg la cap dacă stai într-o casă mică, unde copiii au ore online, tu trebuie să lucrezi și în același spațiu mai faceți și mâncare, vă relaxați, dormiți etc.

Voi ce preferați, case mici sau case spațioase?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Depinde cat e suficient. Noi stam 5 in 81 de mp si vrem sa construim o casa de 120 de mp pe structura de lemn. Nu trebuie mare, trebuie incapatoare, eficienta si cu curte. Nu vreau sa fie cineva sclav la curatenie si vreau sa poata fi demolata cu recuperarea materialelor, cand nu va mai trebui.

  2. Nu stiu cum sa-ti explic, probabil is eu putin aiurea, dar la o singura persoana mi-ar trebui 3 camere. Din nefericire, habar n-am cum sa-mi delimitez sufrageria de apartament semidecomandat astfel incat sa imi iasa 3 camere; probabil imi voi renova balconul si imi voi muta acolo biroul, ca n-am nevoie de 1000mp pentru asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *