fbpx

Recomandări de filme clasice pentru copii?

Ziceam ieri că din fericire fetele au ajuns la vârsta când ne putem uita împreună la filme clasice, și chiar mă bucur că nu se mulțumesc cu ce le sugerează algoritmul Netflix sau ce prind pe la televizor.

Mă uitam pe topurile cu filme clasice din anii 80-90 recomandate pentru familii, dar nu pot să zic că mă dau pe spate. Până acum ne-am uitat la toată seria Back to the Future, le-a plăcut, și pregătesc încă o seară de cinematografie cu E.T. the Extra-Terrestrial.

Am în plan și filmele clasice din seriile Star Trek și Star Wars,  Indiana Jones, dar să mai crească un pic, că acum au 8 și 10 ani. Voi ce filme clasice ați recomanda pentru vizionat în familie?

Update: las aici ce recomandări am mai primit pe Facebook și Twitter:
Super 8
Race to Witch Mountain
Jumanji (primul film)
Martianul
Mary Poppins și Mary Poppins returns
Breakfast club
Eduard Scissorhands,
Mrs dDoubfire
Grease
La vita e bella

Recomandă

6 Comentarii

  1. Cam orice de la studio Gibli. Sunt filme de desene animate cu mesaj pentru fiecare generatie, de la copii pana la adulti si bunici.
    Spirited Away si My neighbour Totoro sunt poate cele mai celebre. Nausica si Princess Mononoke sunt foarte bune de asemenea, dar si cele mai putin cunoscute in Romania merita vazute (Kiki’s delivery service, Howl’s moving castle, Porco Rosso).

    https://www.imdb.com/list/ls066662290/?sort=moviemeter,asc&st_dt=&mode=detail&page=1

    Grave of the fireflies e o capodopera, dar e teribil de deprimant, poate ar trebui lasat pentru adolescenta. The wind rises e unul din preferatele mele, dar si el e trist. Ambele sunt modalitati bune de a introduce concepte de oameni mari copiilor (ex: de ce e razboiul nasol, uneori cei dragi mor etc.)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *