fbpx

Uneori chiar nu vreau să scriu despre evenimentul tău

Îmi trimiţi un email sec, pe care l-ai trimis probabil şi altor treizeci de bloggeri, prin care mă anunţi de nu ştiu ce eveniment local, cu rugămintea de a scrie despre el. Bonus, ai ataşat comunicatul de presă la email. Nu răspund şi nu scriu pe blog pentru că nu mă interesează, nu te cunosc şi pentru că evenimentul nu are tangenţă cu subiectele abordate pe blog de obicei.

După câteva zile vezi că nu am scris nimic despre eveniment şi pui un alt coleg de-al tău să îmi trimită acelaşi email, la fel de impersonal că şi primul, cu aceeaşi rugăminte. Poate poate… La fel, nu reacţionez pentru că nu mă interesează şi nu vreau să scriu pe blog.

După alte câteva zile primesc un an treilea email de la o cunoştinţă comună, prin care sunt rugat să scriu despre eveniment. Normal că nu scriu, dacă eram interesat de el scriam din prima, nu?

Cred că fiecare blogger care scrie de cel puţin un an pe blog primeşte săptămânal, dacă nu zilnic, diverse emailuri prin care este rugat să scrie pe blog gratuit despre diverse evenimente, campanii umanitare, chestii.

E ok să scrii, cât timp acele acţiuni au legătură cu temele abordate pe blog, dar cum ar fi dacă în fiecare zi am publica pe blog anunţuri despre evenimente? Nu ăsta e scopul unui blog.

Unii PR-işti chiar nu ştiu când să se oprească şi în loc să îşi facă prieteni printre bloggeri au un talent să devină antipatici. Numai zic.

Recomandă

12 Comentarii

 1. la mine ala a ajuns in spam:)
  si al 2lea la fel, un al 2lea mail in care mi se cerea sa modific nu stiu ce program..
  daca m`ar fi citit cred ca ar fi vazut ca n`am scris si prin urmare nu aveam ce corecta..

 2. las’ ca am sa scriu eu despre el, deoarece am primit email direct de la “cunostinta comuna”. dat fiind faptul ca e vorba despre un eveniment caritabil, mai putem lasa de la noi. 🙂 altfel, reactia ta este una perfect normala.
  p.s: cred ca vb despre acelasi eveniment – MERIT SA VAD cu Horatiu Malaele.

 3. Nu mi se par corecte nici abordarea lor nici reacția ta. Ar merita măcar un răspuns în care să le spui că nu scrii și, sec, de ce. Așa ne educăm și noi reciproc.

 4. Marius și ceilalți, să știți că eu m-am simțit :). Prin urmare, dacă este vorba despre ceea ce am trimis eu, chiar nu am știut că ați mai fost abordați înainte. Dacă știam, nu mai trimiteam, mai ales că și eu am vrut să ajut.

  Ăsta este și motivul pentru care am trimis direct comunicatul, în ideea că puteți să-l ignorați. Dacă ar fi fost vorba despre comunicarea pe care o fac eu în general, știți foarte bine că nu vine niciodată materialul scris ca atașament la primul mail :).

 5. Indiferent despre ce eveniment e vorba in cazul de fata, foarte, dar foarte multi piaristi trimit niste mailuri de te doare capul. “Am pretentia sa postati cutare chestie”, “Solicit publicarea materialelor cutare precum aia si aia si aia si aia si banner acolo” sau “am atasat toate materialele evenimentului pentru a incepe numaidecat promovarea sa, doresc sa figureze asa si asa si asa”.
  Mai lipseste sa dam toti din calcaie in fata lor cu privirea la orizont si inima stransa.

 6. Pe mine cel mai tare ma deranjeaza cand primesc invitatii la diferite evenimente, si toate dar absolut toate se desfasoara in Bucuresti. Nimanui nu i-a trecut prin cap sa se uite la pagina “despre” sa vada de unde sunt si cate ore fac eu pana in Bucuresti. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *