fbpx

Uraa, nu castigam Oscarul pentru un film despre avort

Sincer, asta a fost reactia mea cand am auzit ca “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, de Cristian Mungiu nu a fost selectat intre cele noua filme din selectia preliminara in cursa pentru Oscar, la categoria Cel mai bun film intr-o limba straina!

Am vazut filmul, si l-am vazut chiar la Cinema, lucru mai rar la mine! Si da, mi-a placut, dar dintr-o anumita perspectiva.
Mi-a placut cum a fost recreata atmosfera din acea epoca, mi-a placut grija pentru detalii, mi-au placut unghiurile de filmare, mi-a placut tehnica folosita, mi-a placut interpretarea actritelor.

Dar subiectul in jurul caruia se invarte filmul nu mi-a placut! Si sincer, nu as fi fost mandru daca primul film romanesc selectionat pentru Oscar era un film despre avort! Asa ca…

Sorry Mungiu, esti tu bun, dar mai schimba temele abordate!

Recomandă

10 Comentarii

 1. adevarul e ca tema e cam dura, dar filmul e foarte bun. l-am vazut acum saptamana trecuta (cred ca am fost printre ultimii) si am ramas asa putin socata de avortonul de la final….inca il am in fata ochilor…

 2. Mai daca tot spuneti ca ati vazut filmul … dupa mine filmul NU este despre avort si NU este despre comunism (ceva de genul spunea si Mungiu parca dupa ce au aparut primele “critici” in ziare).
  Dupa mine filmul este depsre DRAMA Anamariei Marinca (Otilia). Avortul Gabitei si pozitonarea in timpul comunismului reprezinta doar o intriga / un decor.

 3. si eu am vazut filmul tot saptamana trecuta. pentru mine semnalul ca nu va fi nominalizat la oscar a fost necastigarea globului de aur. cred ca daca l-ar fi castgat ar fi fost nominalizat.

  despre film… in privinta artei cinematografice e foarte bun. mi-a placut la el exact ce a spus marius.

  ce nu mi-a placut este scenariul. da, filmul nu este despre comunism sau despre avot, este despre dramele pe care le traiesc personajele (nu numai drama otiliei). problema este ca fiind prea multe drame, scenaristul a atrebuit sa-si indrepte atentia in prea multe locuri si a iesit un bors.

  e o insiruire prea mare de “schepsisuri”, insiruire care la sfarsit te lasa rece. parca s-ar fi plictisit scriitorul sa termine scenariul.

  adi’a scris ultima data..’Quicky one

 4. regret ca o sa sune ca un stereotip dintr-ala de putoi care abia a scos capul in lume si are senzatia ca mai rau nu se poate. totusi o sa te intreb: ce alte lucruri mai bune avem de promovat? (lucruri ca sa nu fi incercat inca – fara reusita – sa le promovam)

  adi’a scris ultima data..’Justificare

 5. Avem noi si lucruri bune de promovat, dar mie mi se pare ca in general filmele cele mai reusite sunt cele despre tragedii, drame etc (vezi Titanic, Salvati soldatul Ryan) E la fel ca si cu pozele, cele mai premiate sunt cele cu oameni tristi, blonavi, aflati in vreme de razboi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *