fbpx

Despre evenimente și organizarea lor am mai scris. Nu sunt un fan al participării la orice tip de eveniment, doar pentru a mă afla în treabă, dar recunosc că sunt evenimente unde merită să mergi, trebuie să mergi, în primul rând pentru prezentările speakerilor, în al doilea rând pentru posibilitatea de a cunoaște oameni noi din același domeniu și în al treilea rând pentru oportunitățile de afaceri care pot apărea.

evenimente evensys

Totuși, una din cele mai importante probleme la evenimentele de marketing online este utilitatea prezentărilor pentru participanți. Cu alte cuvinte, mai puțină teorie, mai multe exemple practice, din care poți învăța ceva concret. Nu de alta, dar s-a ajuns ca unii speakeri să aibă doar această meserie, de vorbitori la evenimente. S-a ajuns la situația în care dacă mergi la o conferință să ai surpriza să auzi aceeași prezentare pe care ai mai auzit-o la un alt eveniment similar.  Și nu e ok, ăsta e unul din motivele pentru care entuziasmul legat de conferințe și evenimente a mai scăzut.

Tocmai de asta m-am bucurat să aflu că Evensys, compania de organizări evenimente condusă și asociată cel mai adesea cu Cristi Manafu, trece la nivelul următor. Sunt șapte ani de când Cristi planifică și organizează evenimente dedicate industriei online de la noi și cred sincer că dacă nu era el am fi avut niște evenimente mult mai slabe acum, iar industria online de la noi ar fi fost mai puțin dezvoltată. Pe piața evenimentelor de la noi Evensys a fost trendsetter, obișnuind participanții cu un anumit nivel al prezentărilor, al organizării impecabile, al networkingului la superlativ, nivel pe care după aceea participanții l-au perceput ca un standard, un etalon al pieței, indiferent de evenimentul la care participau.

Iar acum Evensys ridică iar nivelul, ceea ce sper că va duce la apariția unor schimbări și pentru alte evenimente, nu doar cele organizate de ei. Cristi îmi spunea azi într-un email că evenimentele organizate de ei în 2013 vor fi mult mai focusate pe partea practică, iar conținutul va fi destinat celor cu pregatire de nivel mediu si avansat. Ceea ce e foarte ok, s-a discutat suficient despre elementele de bază, despre noțiunile de teorie, e timpul să avem evenimente cu prezentări care oferă soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă oamenii de marketing.

Anul ăsta așteptați-vă la mai multe prezentări cu exemple ancorate în realitate, studii de caz, sfaturi, recomandări, demonstrații. Despre cum ar fi, dacă ar fi s-a discutat destul. Mă refer aici nu doar la evenimentele organizate de Cristi, ci în general. Cred și sper că organizatorii vor realiza că nu mai poți recicla speakeri și prezentări, e nevoie de un suflu nou pe piață pentru a atrage și menține audiența.

Detalii despre evenimentele Evensys în 2013:

Digital Marketing Forum

Ajuns la cea de-a saptea editie, Digital Marketing Forum (6-7 martie) a fost prima mare conferinta despre promovarea pe Internet din Romania. Anul acesta, vine cu o noua abordare. Este primul eveniment care a pregatit un continut de Nivel Mediu si Nivel Avansat pentru audienta din marketing. Aduce de aceea in discutie concepte mai putin intalnite in alte conferinte, precum Multi-Channel Strategy, Digital Asset Optimization, Social Graph, Conversions Optimization, Demand Generation etc. De altfel, agenda este orientata spre optimizarea campaniilor, generarea de lead-uri si activarea unor tactici noi cu bugete mai mici.

In grupul de vorbitori sunt atat specialisti locali, cat si internationali. Invitatul special al evenimentului este Jeremy Spiller, un consultant cu o experienta de 17 ani in digital marketing si trainer of the year la Econsultancy, cea mai mare platforma de training-uri de online din UK. El va sustine un training avansat pe 7 martie.

eTravel Conference

eTravel Conference este primul eveniment national de e-commerce si digital marketing dedicat serviciilor din turism. Se va desfasura pe 11 aprilie la Bucuresti si va reuni conferinte cu liderii pietei din Romania si invitati din Europa si trei seminarii avansate de marketing, sustinute de practicieni cu experienta reala in promovarea turismului: Direct Response Marketing, Social Media & Mobile Marketing si Hotel Marketing. In premiera pe piata romanaeasca, evenimentul va include eTravel Awards, gala celor mai bune proiecte si campanii digitale din turism.

Mobile Conference

In ultimul an, mediul mobil a crescut foarte mult in Romania. De aceea, am gandit noua editie a Mobile Conference (16 mai) ca o umbrela pentru trei evenimente care se vor desfasura in aceeasi zi: o conferinta de mobile marketing, o intalnire a dezvoltatorilor de aplicatii mobile si o competitie a celor mai bune aplicatii, campanii si mobiste-uri create pe plan local.

Voi la ce evenimente de marketing online veți participa în 2013? Și ce așteptări aveți de la ele?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Lasă un comentariu