fbpx

Voi vă faceți vacanțele în România sau în străinătate?

Am o dilemă, aparent românii sunt fierți pe vacanțele în România, și eu am senzația că nu e chiar așa. Sau doar cei din bula mea merg mai mult afară în vacanțe?

Un studiu Reveal ne zice că 34% dintre respondenți declară că preferă vacanțele la mare, și 31% aleg vacanțele la munte la noi în țară, în timp ce 29% aleg vacanțele în străinătate. Turismul intern a înregistrat o creștere graduală începând cu anul 2021, Constanța, Braşov și Municipiul Bucureşti fiind în topul orașelor privind numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică

Același studiu ne spune că în cazul vacanțelor în străinătate, respondenții preferă mai degrabă destinații europene, în special Grecia, Spania și Italia, peste 3 sferturi dintre aceștia menționând stațiuni maritime. Și căutând cifre, aflăm că un milion de români au fost în Grecia, în primele opt luni din 2022. Datele sunt oficiale, primite de la Ministerul Turismului din Grecia. Nu mai zic restul țărilor, de la agențiile de turism știu că charterele spre Turcia au fost pline, și când am fost în Italia anul ăsa, de 2 ori, prin toate zonele turistice era plin de români.

Argumentul cu e mai ieftin să îți faci vacanța în țară eu zic că pică, și o pot demonstra cu cifre. Costul pentru o cazare decentă a ajuns tot pe acolo, și dacă prinzi oferte bune la biletele de avion poți să ieși chiar mai ieftin cu un sejur afară. Și nu cred că avem 30 de milioane de turiști români.

Voi ce preferați, vacanțe la noi sau afară? Și de ce?

Recomandă

8 Comentarii

  1. Preturi ca afara, conditii ca la noi. Normal ca milioane de romani aleg sa isi faca concediile in alte tari, simt ca primesc suficient pentru banii lor. Despre litoral ce sa mai zic…

  2. Si in afara si in strainatate, am ajuns anul asta in Istanbul si in Malta dar si la Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Mamaia, Miercurea Ciuc, Baile Tusnad si Sighisoara.
    P.s. am iesit mai ieftin in afara

  3. Nu stiu daca mai are rost sa raspund si eu :)) Cred ca e evident ca le fac in afara. Ultima data, in tara, am fost undeva de revelion, langa Alba. Pentru 3 zile, in conditii oarecum dubioase am cheltuit mai mult decat in 5 zile de Istanbul.

  4. Am facut ultimul concediu la mare in Romania in 2005. Apoi numai Croatia, ca era cam aceeasi distanta, plus ca drumul prin fosta Yugoslavie o idee mai frumos. Am fost punctual prin tara, dar 1-2 zile, nimic mai mult. Prefer la orice ora Spania, Italia sau Croatia ca destinatii “maritime”. La munte iarna nu merg, ca urasc frigul (ce fain ca acum stau la munte).

    Cred ca exista si un procent de romani care au bani pentru concedii mai decente, dar se impiedica intr-o limba de circulatie internationala si ii ajuta totusi ca in Romania nu trebuie sa stii decat romaneste. Am asemenea vecini care ar avea bani de iesit, le-ar cam placea, dar nu rup nimic, nici la nivel de hello. Asa ca Romania este perfecta.

    • Cum zicea fiică-mea, acum traduce telefonul pentru tine, dacă chiar nu rupi 2 cuvinte. În principiu dacă ai bani pe card și știi să folosești Google, Waze și Google Maps te descurci oriunde prin Europa, chiar și fără a știi engleza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *