fbpx

Vama la unguri

Nu am apucat sa va povestesc atunci cand am scris despre ratatii de la Atlassib si de cum a decurs drumul propriu-zis pana in Italia.

Mentionez ca ultima data cand am trecut pe la Nadlag a fost prin 2005, tot cu autocarul, tot in directia Italia si tot cu Atlassib-ul. Numai ca atunci erau alte vremuri: vamile inca erau vami ( cel putin pentru romani ), noi inca nu eram in U.E, iar romanii erau dispusi sa dea spaga oriunde si oricat, numai sa nu aibe probleme pe parcursul calatoriei. Era o obisnuinta sa dai 5-10 euro de vama, dar ma gandeam ca intre timp lucrurile s-au schimbat.

Revenind, iata-ne in anul de gratie 2008, eu si consoarta, cetateni de baza ai U.E, cu un troller plin cu haine si doar atat, in drum spre Italia, unde intentionam sa ne petrecem concediul. Ajungem la vama la unguri, care e unificata acum cu cea romaneasca. Soferul ne spusese dinainte sa strangem cheta ( 5 euro/pers ), pentru vamesii unguri. Eu nu am vrut nici impuscat sa dau ( nu mi se parea normal sa dau spaga pentru a trece prin vama doua perechi de pantaloni scurti si doua tricouri ). Majoritatea romanilor au reactionat la fel ca mine, in afara de doua femei care erau doritoare sa faca cheta, probabil cu ceva nereguli prin bagaje. In concluzie, nu am strans bani de cheta.

Urca vamesul roman, se uita la acte, ia doua buletine la control, le aduce inapoi, totul e in regula. Urca vamesul ungur, ia vreo 5 buletine la control, le aduce inapoi, dar spune ca sunt nereguli si ca trebuie sa ne verifice bagajele. Ma uit in autocar, sa vad cine ar avea fata de contrabandist sau hot. Nu vad nimic, doar romani obisnuiti, 70% mergeau la munca si 30% turism. Totusi, a trebuit sa coboram jos, fiecare cu bagajele in mana, pentru a fi verificate. In final am stat cam jumatate de ora in plus, timp in care ungurii au cotrobait prin bagaje. S-a lasat doar cu o spaga unei tipe care avea niste piese de masina, un cartus de tigari confiscat alteia care avea doua, iar faza cea mai tare, un batranel care avea doi pui de casa in bagaje, i-au confiscat unul. Mda, am pierdut ceva timp dar cel putin nu am dat spaga nenorocitilor de vamesi unguri.

Inutil sa spun ca tot drumul pana in Italia nu ne-a mai oprit nimeni, nici in Austria, nici la intrare in Italia. Numai ungurii s-au simtit obligati sa ne controleze, in amintirea vechii prieteni romano-maghiare!

Concluzia: Europa ca Europa, dar cand vine vorba de vama, tot ungurul te f…reaca! Uite de asta nu inghit eu ungurii!

Recomandă

2 Comentarii

  1. Sunt convinsa ca patronii acestui imperiu Atlasib nu cunosc detalii vizavi de comportamentul acestor asngajati ai companiei,este clar ca linia transport Atlasib nu este pentru turism este pentru amaratii astia de romani care nu au alta posibilitate de supravietuire si vin in Italia sa munceasca sa slugareasca pentru niste amarati de euro,dar ce sa te faci cand ajungi la saturatie si vrei sa te intorci acasa,obosit distrus stresat de baranii si familiile lor pentru care ai lucrat,,,nu ai calatarit cu avionul si poate nu iti permiti luxul,asa ca apelezi la Atlasib este ieftin si cat de cat sigur ca de fapt in Italia cu Atlasib ai ajuns,,,ajungi la chiseu si gasesti o angajata care are probleme grave cu sistemul nervos,sau a suparato fratele sau sotul ca de fapt au acelasi prenume MORARU,si uite cum intrebi frumos pe doamna nrvoasa cat costa biletul si alte informqatii refetitor la voiaj si durata,si intra tanti MORARU ALEXANDAR de la agentia Atlasib Palermo in criza de histericale si incepe sa urle si sa faca crize de nervi,nu se mai intelege nimic,da telefoane peste telefoane si ea are nevoie de informatii ca din pacate este parqalela cu detalii referitor la fisa postului care-l ocupa,de relatii cu publicul si flexibilitate in comprortament nu se discuta,te trzesti in fata unei persoane halucinante prin comportamentul verbal si ca atitudine de reprezentant voiaj Atlasib,in schimb daca esti interesat de tigari de contrabanda sau bere romaneasca este foarte interesata sa dea detalii si sa vanda este interesata de comisio,ma intreb daca acest patron CARABULEA care nu este chiar orisicine in Romania este informat de reclamatiile nostre si ia arirudine sau nu este intereesat,,oricum sunt si autocare de chisinau sau de la moldova sau chiar si neautorizate si fara o agentie care sai reprezinte si sunt mai flexibili mai interesati de romanasi astia amarati care vor sa se intoarca acasa cu autocar nu cu avion ca nu sunt obisnuiti si nu isi permit….Sper ca cineva sa ia atitudine vizavi de coportamentul aceste agente de voiaj cum zice ea ca este ceea ce nu prea cred ca este paralela cu sistemul de operare in turism,sa i se faca un control la psihiatrie o terapie intensiva nu ii strica,iar vizavi la traficul de tigari sub pretul petei in italia sunt atatea reclamatii facute ca se va ocupa garda financiara de aici din Italia de faimosul Atlasib care este denigrat datorita angajatilor de valoare care ii are in dotare,,,nu mai aveti mult si faceti trafic de droguri prin Atlasib asa se ibogatiti angajatii si apareti pe toate p;osturile de tv si primele pagini din ziare in toata lumea,,,ar trebui sa luati masuri in timp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *