fbpx

Vodafone România a finalizat preluarea UPC. Ce urmează?

Azi a fost finalizat procesul de achiziție al UPC, compania fiind preluată de Vodafone România, după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea operațiunilor Liberty Global în România, Germania, Cehia și Ungaria. Pe scurt asta înseamnă că Vodafone va avea în România, pe lângă cei aproape 10 milioane de clienți de telefonie mobilă și peste 2.1 milioane de abonamente la serviciile de televiziune, internet și telefonie fixă. În plus compania va avea astfel o rețea care acoperă aproape jumătate din gospodăriile din România. Practic de acum pot veni cu oferte de pachete complete – telefonie, internet fix și mobil plus televiziune. Urmează vremuri interesante pe zona telecom.

Finalizarea tranzacției a fost anunțată azi deoarece era nevoie de aprobarea Comisiei Europene privind preluarea de către Vodafone Grup a operațiunilor Liberty Global în România, Germania, Cehia și Ungaria, iar valoarea tranzacției este de 18,4 miliarde de euro.

Vodafone devine în urma tranzacției cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu şi telefonie mobilă din Europa, cu 54 de milioane de consumatori și o acoperire de 110 milioane case și companii.

În România echipele celor două companii vor lucra împreună, iar Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România, a lăsat deja să se înțeleagă că vor veni cu produse și servicii noi.

„Această achiziție transformatoare creează un partener important pentru servicii de telecomunicații convergente și aduce, totodată, mai multă valoare clienților noștri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în țara noastră și chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experiența și profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere și inovație în ceea ce privește produsele de care vor beneficia utilizatorii români”.

Vodafone are acum tot ce le trebuie pentru a veni cu oferte complete de genul 4 în 1, cu televiziune, internet plus telefonie mobilă și fixă, deci abonații UPC ce au simultan și abonament Vodafone probabil vor beneficia de oferte și mai bune.

Opinii, păreri?

Recomandă

9 Comentarii

    • Scade pe oferte la servicii diferite, dacă ești fan oferte integrate cred că vor fi promoții la ele, că operatorii preferă să mai reducă cu un 10% dar să îți vândă totul la pachet. Bine, e opinia mea, vom vedea peste 1 an cum arată piața.

  1. Am renuntat la vodafone pe vremea când netul mobil era exagerat de scump . Poate ca acum devine mai competitiv si atrăgător.

  2. Asa cum spunea si Andrei UPC are deja o grila de programe si chiar o asistenta super faina, sper ca schimbarea asta sa nu afecteze serviciile deja existente. Sunt sincer, mie imi place stabilitatea, pana acum nu am avut probleme cu UPC, sper sa ramana la fel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *