Voi trăiți mai bine în 2018?

În funcție de bula în care trăiți și de unde vă luați știrile, România e pe cale să devină un paradis sau să se prăbușească în gol. Pe de o parte ni se raportează că suntem pe al doilea loc în topul creșterilor economice din UE, salariile tot cresc și guvernanții promit că vor mai crește și în 2019. De cealaltă parte firmele mici și mijlocii spun că nu mai rezistă mult deoarece nu mai fac profit, iar clasa medie se plânge că ratele îi îngroapă, deși creditele sunt făcute în lei. De asta vă întreb pe voi, trăiți mai bine ca acum 2 ani?

Faza e în felul următor, eu cred că și pentru cei care au avut creșteri de 10-20% ale salariilor efectul nu prea se simte în viața de zi cu zi.

  • Acum 2 ani făceai un plin la mașină cu 200 și ceva de lei, în 2018 treci de 300.
  • Acum 2 ani o rată medie la un apartament din provincie era 150 de euro, în 2018 sare lejer de 200 euro.
  • Acum 2 ani cu 400 de lei făceai cumpărături în supermarket pentru 2 săptămâni, în 2018 zici mersi dacă ai cumpărat tot ce trebuie pentru o săptămână.
  • Nu mai zic de curent, gaz, apă, cred că facturile au crescut cu 10-15% lejer.

Impresia mea e că suntem mult mai stresați, mai munciți, dar trăim mai prost ca acum 2 ani, și pentru a menține același nivel de trai ca acum muncim cu 20% mai mult. Eu raportez asta din postura omului ce lucrează la propria firmă și își plătește singur toate taxele și impozitele, deci simte direct orice schimbare legată de economie, salarii, taxe.

La voi cum e, trăiți mai bine ca acum 2 ani? Mai prost? Sau la fel?

Recomandă prietenilor!
  • 16
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
unblogcolorat

Sincer?mai bine. Dar asta si pentru ca am mai multe surse de venit si dorinta de a nu mai da banii pe prostii.

Laura Filip

Trăim mai prost,mai mult stres ca si in anii anteriori,mai bolnavi ,mai săraci nu ai cum să gândești pozitiv,ne uitam parca neputincioși la tot ce se intampla:(

Cristian

Eu sunt angajat, am un salariu destul de bun care față de acum 2 ani a crescut, dar nu se simte de loc.
În general trăiesc la fel ca acum doi ani, nici mai rău nici mai bine. Dar cum ai scris mai sus se vede diferența când te duci la cumpărături, la benzinărie etc.

Amalia

Cred ca suntem prea ocupati de circul politic pentru a ne mai da seama ca pretul combustibilului e mai mare, mancarea mai scumpa si mai proasta, ratele la imobiliare cresc de zici ca le pui drojdie…Daca faci un vox populi si intrebi care e cea mai mare problema in Ro in momentul asta, o sa-ti spuna sigur PSD si nu ceea ce ai enumerat si tu in articol.
Traim vremuri absurde…