Votati-l pe Gigel, il stiu eu, e baiat bun

Ma gandeam la campania electorala care tocmai s-a incheiat ( teoretic ), si la cat de mica a fost imaginatia agentiilor care au creat bannerele, afisele, site-urile, blogurile, toate componentele campaniilor de promovare ale candidatilor la diverse primarii. Deja am expus cateva concluzii, dar am uitat sa mentionez un lucru important. Cliseele folosite si lipsa de imaginatie!

Cand spun clisee, ma refer la bannere facute pe aceeasi tema si cu acelelasi culori, pentru candidati diferiti, ma refer la site-uri facute cu un design gen anii ’90 in care s-au bagat bani buni, la aceleasi prezentari de candidati gen o sa fac si o sa dreg si la aceleasi acuzatii de furt si coruptie aruncate din stanga in dreapta. ( toti fura, singura diferenta este cantitativa )

Afisele electorale

Pentru ca am ajuns la afise, una din cele mai penibile metode folosite pentru a ilustra candidatii e reprezentata de afisele gen recomandare. De obicei e folosita de candidatii mai putin cunoscuti, care spera ca prin asocierea lor cu seful de partid sau un politician mai cunoscut din partid, le va creste si capitalul electoral. Cel mai bun exemplu, pe care l-am vazut recent intr-un ziar, este al unui tip din PNG care candideaza la CL Suceava. Priviti ce afis si-a tras:

La Roman, pe afisul pus deasupra celui pentru Dedeman, era aceeasi situatie. Ideea care ar trebui sa o transmita afisele de genul asta e: Vedeti ce tare sunt eu, il stiu pe X, care ma recomanda, deci sunt baiat bun.

Ce se intampla in realitate?

O persoana cu un dram de inteligenta, in momentul in care vede un afis de genul acesta, se gandeste: Aaa, uite-l pe Becali. Cine e ala de langa el, nu il cunosc? Asta in cazurile fericite, pentru ca mai pot fi si alte variante. Daca seful de partid sau politicianul notoriu care apare este cunoscut ca fiind o persoana corupta sau slaba ca gandire politica ( ca sa nu spun altceva ), candidatul necunoscut poate sa fie Einstein, poate sa fie cinstit pana in maduva oaselor, el va fi comparat, in mintea alegatorilor, cu ne-realizarile celuilalt. Si uite asa raman candidatii si fara acele putine voturi pe care poate le-ar fi primit.

Eu nu vad avantajele pe care un afis de genul asta le aduce unui candidat. Voi stiti vreunul, in afara de bad PR?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
bagatare

pe bune ca eu m-am gandit si la faptul ca multi nu prea au avut chef de campanie si nici ca i-a interesat ce bannere o sa aiba.

psaico

foarte manelistic afisul electoral 🙂

Marius Sescu

Cred ca vrei sa spui becalistic.:D

[…] citit ce am scris eu despre aceasta campanie politica, si despre afisele outdoor gen recomandare? Ca update, precizez ca metoda “Votati-l pe Gigel, il stiu eu, e baiat bun” a inceput […]

Gina

eu am vazut multe afise gen “si eu votez x” ce insufla un fel de control psihologic.