fbpx

Zâmbiți doar când e vineri?

Vinerea vedem multe statusuri de genul Zâmbește, bucură-te, e vineri! Pe Facebook, Twitter, messenger apar mesaje legate de această zi fabuloasă care anunță începutul de weekend. Deși nu neg faptul că mă bucur și eu când vine vinerea, cred că avem alte probleme mai importante care ar trebui să ne preocupe, dacă noi ne bucurăm așa de mult doar pentru că urmează 2 zile de weekend.

Ar trebui să ne întrebăm cum sunt celelalte zile din viața noastră, ar trebui să ne întrebăm dacă avem motive zilnice pentru a zâmbi. Dacă nu ceva trebuie schimbat în viața noastră.

Mi s-a spus că exagerez, că asta e viața, realitatea e dură, trebuie să facem compromisuri, să facem lucruri care nu ne plac, să mergem la joburi unde nu ne simțim bine pentru a câștiga bani, pentru a ne întreține familia. Mi s-a spus că putem fi idealiști la 20 de ani, când viața încă nu ne-a lovit din plin, când încă credem că ar trebui să facem doar ceea ce ne place, când credem că putem răsturna munții din loc, dar pe măsură ce trece timpul realizăm că trebuie să facem multe compromisuri pentru a ne descurca în viață.

Eu zic că de fapt e tocmai invers. Când esți tânăr, abia ai început să îți trăiești viața, ești la început de carieră, nu ai experiență profesională, atunci DA, faci compromisuri tocmai pentru că ai nevoie de experiență, trebuie să începi de undeva și te mulțumești cu mai puțin. 
În timp, pe măsură ce acumulezi mai multă experiență, devii mai bun în ceea ce faci și realizezi ce te pasionează cu adevărat în viața asta, poți face tranziția de la TREBUIE să fac asta la VREAU să fac asta, de la sunt obligat să… la îmi place să…

Banii poate că nu vor fi la fel de mulți la început, când trăiești făcând ceea ce îți place, dar în final în viață nu e vorba doar de bani, ci de lucrurile care te fac fericit. Am avut perioade când câștigam 400 de lei lunar, am avut perioade când câștigam 4000 de lei lunar. Da, mai mulți bani te fac mai sigur pe tine, îți oferă un confort sporit, încredere mai multă în viitor, dar credeți-mă, fericirea nu e mereu proporțională cu nivelul veniturilor. Ai nevoie de un venit minim pentru a trăi decent, dar dacă îl poți obține făcând ceea ce îți place vei fi mult mai fericit decât dacă câștigi enorm de mulți bani la un job pe care îl urăști, bani pe care nu ai timp să îi cheltui.

Bonus, un articol de-al lui Adrian – Nu îmi doresc nici bani mulți, nici bani puțini în această viață. Îmi doresc pur și simplu să petrec cât mai puțin timp făcându-i.

Voi zâmbiți doar vinerea sau găsiți zilnic motive pentru a zâmbi?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Dupa umila mea parere de om simplu este ca daca treiesti in fiecare zi cu Dumnezeu si pentru El nu ai motive de intristare…Trebuie doar sa comunici prin rugaciune personala cu El.

  2. La 30 si ceva de ani ai 2 rate (masina si casa) probabil, eventual un copil, asa ca nu mai faci ce vrei. Majoritatea celor care sunt ‘suparati’ ca vine ziua de luni sunt in rahat suficient incat sa nu-si permita jobul visat sau mai mult de 2 zile de ‘trandaveala’. In momentul in care nu ai datorii si eventual un ban in banca, iti permiti sa faci nazuri. In rest .. taci si faci 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *