30 de ani de World Wide Web. Mulțumim Tim

Istoria internetului începe prin 1969, odată cu crearea rețelei ARPANET în State, dar internetul așa cum îl înțelegem azi, cu site-uri, www și găzduirea site-urilor pe servere a început în martie 1989, când Tim Berners-Lee a propus pentru prima dată în un sistem de management al informațiilor prin protocolul HTTP, între un client și un server. Restul e istorie, dar cred că puțini înțelegem cât de importantă a fost aceea inovație.

Eu am scris despre modul în care internetul mi-a schimbat viața, și cred că mulți simt la fel ca mine. Primul calculator din casă a fost unul SH, prin liceu, un Pentium 2 în care încărcam dischete cu jocuri și diverse programe. 

Primul calculator cumpărat de nou a costat vreo 3300 de lei prin anii 2000, avea monitor CRT de 17 inchi și mă simțeam ca un zeu când l-am cumpărat,  cred că era un AMD cu 512 MB de memorie RAM, pe el am descoperit prima dată ce înseamnă puterea internetului și accesul la informație.

Acum internetul e parte din viața noastră, ni se pare un lucru banal dimineața să ne citim știrile pe laptop, să comunicăm live cu prietenii de pe alte continente de pe telefon, să lucrăm remote de acasă, să avem colegi în birouri din diverse colțuri ale lumii, să construim afaceri online, să ne găsim parteneri, colaboratori și clienți, fără a ne întâlni în persoană.

Pentru toate astea și multe altele, mulțumim Tim.

Recomandă prietenilor!2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Calin
Vizitator

Primul meu calculator a fost un Pentium I la 75 MHz, cu 8 Mb de RAM, HDD de 1,08 Gb, CD-Rom si placa video cu 2 Mb S3 Virge. Am cerut insistent familiei investitii de inca 8 Mb de RAM … asta prin 1996. De atunci calculatoarele mele au avut acelasi nume si un numar, in retea – prima a fost pe cablu coaxial, in caminul Poli TM – si am ajuns azi la 16, deci al 16-lea sistem. Mai imi amintesc vremuri c\nd 1Mb de RAM era 100 de dolari ;i o placa de sunet Gravis Ultrasound costa 300… Citește tot »