fbpx

Cred că se discută de cel puțin 2 ani despre asta, clipa când operatorii telecom vor trece de la abonamentele cu mii de minute în rețea (pe care le consumă prea puțini utilizatori integral) la abonamentele cu minute naționale (și) internaționale. O primă mișcare în zona abonamentelor de acest gen disponibile utilizatorilor obișnuiți văd că o face Cosmote, la prețuri destul de bune:

COSMOTE All Free 600 şi COSMOTE All Free 1000 acoperă toate nevoile de comunicare, oferind beneficii de la minute naţionale și SMS-uri naţionale, până la trafic de date inclus. Mai mult, minutele naţionale pot fi, de asemenea, utilizate pentru apeluri internaţionale către Zona 1 (reţele fixe din Europa şi reţele fixe şi mobile din SUA, Canada şi Israel). Astfel, cei care aleg unul dintre cele două noi abonamente au mai multă libertate de a comunica, indiferent de reţeaua utilizată de către partenerul de conversație.

All Free 600 oferă, pentru doar 13 euro/lună (TVA inclus), 600 minute naţionale/internaţionale către Zona 1, 600 SMS-uri naţionale şi 200 MB trafic de date, în timp ce All Free 1000 oferă, pentru 21 euro/lună (TVA inclus), 1.000 de minute naţionale/internaţionale către Zona 1, 1.000 de SMS-uri naţionale şi 400 MB trafic de date.

În plus, dacă doresc chiar mai multe beneficii, clienţii COSMOTE îşi pot îmbogăți planurile tarifare cu extraopţiuni ce oferă minute naţionale şi internaţionale, minute şi SMS-uri în reţea. Astfel, aceștia vor primi 50 sau 100 de minute naţionale/internaţionale către Zona 1 pentru 3.72 euro/lună, respectiv 6.82 euro/lună (TVA inclus); sau 500 de minute în reţea şi 500 SMS-uri în reţea / 1.000 de minute în reţea şi 1.000 de SMS-uri în reţea pentru 3.72 euro/lună, respectiv 6.82 euro/lună (TVA inclus).

Pentru clienţii prepaid, la începutul lunii martie, COSMOTE a lansat extraopţiunea All Free, marcând o nouă premieră pe piaţa românească de cartele preplătite prin includerea de minute şi SMS-uri, care pot fi utilizate indiferent de reţea, pentru cei dependenţi de comunicare, cu mulţi prieteni şi multe noutăţi de povestit. Extraopţiunea include 350 de minute naţionale/internaţionale, 350 SMS-uri naţionale şi 100 MB trafic de date, pentru doar 5.89 euro credit.

Detalii.

Pentru abonații business știu că abonamente de genul ăsta existau de ceva timp, dar pentru abonații persoane fizice cred că e o premieră. Știți dacă există abonamente similare ca preț și ofertă la Orange sau Vodafone?

Între noi fie vorba, era doar o chestiune de timp să trecem de la minutele în rețea la cele naționale. Eu de exemplu am 2000 de minute în rețea incluse în abonament, dar nu consum mai mult de 200-300, în schimb minutele naționale se duc rapid, pentru că suntem o țară cu 3 rețele mari telecom, iar lumea nu mai comunică la fel ca înainte, pe grupulețe, în aceeași rețea.

Să vedem acum ce alte oferte cu minute naționale și internaționale vor apare.