fbpx

Analiza unei campanii pe Instagram: #spiritulfarmec

Spuneam acum 2 zile că nu consider Instagram un mediu foarte util în promovarea unui brand, strict pe România. Nu îți crește vânzările, nu te umple de clienți, beneficiile legate de prezența pe Instagram pot fi legate de obținerea unui plus de notorietate pentru brand,de creșterea vizibilității.

Am vorbit cu Alina, care în timpul zilei e și Specialist PR online la Farmec, și am făcut rost de câteva detalii legate de ultima campanie online a companiei, un concurs de fotografie pe Instagram.

Pe scurt, pe 22 octombrie 2012 s-a realizat o vizită la Farmec cu onlinerii clujeni, iar aceștia puteau să participe la un concurs pe Instagram, îmcărcând pe conturile personale fotografii asociate cu acest brand pe hashtagul  #spiritulfarmec. Premiul cel mare era de 300 lei, iar cele mai bune fotografii urmau să fie expuse la Casa TIFF, în perioada 5 noiembrie – 14 noiembrie 2012 sub numele de Vernisaj Spiritul Farmec. Detalii.

Rezultatele campaniei:

Trebuie să recunosc că am fost plăcut surprins. Nu trebuie să ignorăm faptul că succesul campaniei e datorat și implicării Farmec în social media, pagina de Facebook are aproape 40.000 de fani, plus 1000 de followeri pe Twitter, plus faptul că organizează frecvent evenimente cu și pentru onlineri.

În concluzie, se pot face și pe Instagram campanii frumoase, dacă știi cum să te apropii de mediul online și să interacționezi cu onlinerii, fie că vorbim de bloggeri, twitteriști, utilizatori de Instagram sau fani de pe Facebook.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *