Breaking news pentru agențiile de PR: există bloggeri și în afara Bucureștiului

Unu la mână, recunosc că uneori mă enervează când văd campanii mișto, dar pe bloguri nașpa, cu audiență slabă sau fără treabă cu subiectul, și știu că în 99% din cazuri criteriul de alegere al bloggerilor a fost : E din București, e băiat sau fată bună, hai să îi luăm, am fost la bere/facultate/un party împreună. 

De multe ori nu se ține cont de trafic, profilul cititorilor, influența bloggerului, nișa acestuia.

Da, sunt un frustrat, sunt invidios, vreau campanii multe veți zice, dar nu asta e ideea, ci faptul că dacă nu se livrează, nu iese treaba bine, clientul final se uită la bloggeri și spune că nu sunt bune campaniile astea cu bloggeri, nu zice că agenția a făcut recomandări proaste.

Am pățit asta chiar anul trecut, un potențial client se mira de ce nu are vânzări în magazinul lui online, că a făcut campanii cu bloggerițe influencere pe fashion, zicea el. Ei bine, influencerele recomandate de agenție nu generau măcar 1 clic prin articole, nu aveau comentarii deloc, reacții pe social media zero, și jumătate din trafic era din China, dar cine să analizeze treburile astea…

Agențiile știu că există bloggeri și din alte orașe, știu că unii scriu mai mișto decât mulți din capitală, dar preferă să ignore aspectul ăsta, și după aia clientul spune că bloggerii e nașpa, bloggerii nu au livrat.

Doi la mână, mă enervează și când văd că agențiile de PR ignoră intenționat faptul că bloggerii nu sunt toți din București, și trimit invitații la evenimente, lansări, alte chestii cu branduri, adesea cu o zi/câteva ore înainte, unor bloggeri aflați la sute de kilometri depărtare.

Da, sunt și eu inclus pe listele astea, da, tipele de la PR se mai oftică uneori când mă sună să mă întrebe dacă am primit emailul, dacă vin, și eu le întreb dacă plătesc ei transportul și ziua pierdută pe drumuri sau le spun că azi am niște probleme cu teleportarea. Poate cred că eu le iau la mișto, dar la mine scrie clar pe unde îmi fac veacul.

Iar la invitațiile pentru evenimente trimise pe email, e chiar așa de greu să faci niște liste – bloggeri București, bloggeri Cluj, bloggeri Iași, și dacă evenimentul e chiar așa de important, să trimiți emailuri separate din timp, să le zici că știi de distanță, efort, bla bla? Nu e mai eficient decât să trimiți mailuri la grămadă și să nu primești nici un răspuns?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Neamtu
Vizitator

acu’ 20 de ani, cand am zis eu chestia asta, mi s-au dat de exemplu bloggeri care erau din provincie, dar nu MAI erau in provincie… de schimbat, nimic!

Marius Sescu
Vizitator

Cât timp nu îți schimbi buletinul cică nu se pune. 🙂

Stoicescu Ciprian
Vizitator

Breaking news pentru agențiile de PR: există bloggeri și în afara Bucureștiului https://t.co/KmZpm3m3Jv prin @mariussescu

Andrei
Vizitator
Andrei

Stiu ca de cele mai ulte ori ajungem sa avem diferente dure de opiniii dar acest articol e pnasament pentru sufletul meu. Sunt intru totul de acord cu ce ai scris. Pacat ca obiceiul asta se pastreaza…

Marius Sescu
Vizitator

Unele agenții s-au mai deșteptat, le așteptăm și pe celelalte.

TSBogdan
Vizitator

Mai ușor cu anunțuri de acest gen că nu mai fac față cererilor de la companii! 😛

spammerul zilei
Vizitator
spammerul zilei

Agentii de P.R. deabia au descoperit blogurile, mai au pana descopera ca sunt cititori si dincolo de Bucuresti!

Gabi Miron
Vizitator

Eu am văzut și bloggeri pentru care nu există altceva decât București. Va fi traficul poate 60% din București, dar restul oare nu contează?