Faxul trebuie să moară!

Dacă aș fi pentru o zi președinte sau premier și ar trebui să iau cea mai rapidă decizie care să îmbunătățească procesul de comunicare între instituțiile statului și cetățeni, aș interzice cu desăvârșire existența obiectului numit fax în orice instituție, comunicarea prin fax, împreună cu faimoasa expresie: Trimiteți pe fax la….

Nu poți să spui că ești stat european în 2016 și pentru orice comunicare între o instituție a statului și un cetățean care presupune schimbul de documente să ți se ceară trimiterea acestora prin fax. Nu poți.

Vă dați seama că există mii de centre de copiere în țara asta care au un număr de fax doar pentru că instituțiile statului comunică încă ca în 1900 și ignoră felul în care societatea comunică, refuzând să intre în secolul ăsta?

Să muncească și firmele acelea care au căpușat statul cu site-uri jenante pe zeci de mii de euro la crearea unor adrese de email pentru toți angajații.

Să învețe și angajații ăia care ne ignoră când sunăm pe la instituțiile statului că trebuie să răspundă solicitărilor de la fraierii ăia care le plătesc salariile, care plătesc taxele și impozitele.

Și angajații să fie evaluați și în funcție de numărul de emailuri la care răspund lunar, și noi să acordăm calificative pentru felul în care ne-au răspuns.

Când faxul o să moară, atunci o să zic că instituțiile statului chiar sunt în slujba cetățeanului, în loc să lupte împotriva lui. Dați-mi o palmă ca să mă trezesc.

Foto: stressed businesswoman via Shutterstock.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

14
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Noni Trofin
Vizitator

Ma mir ca nu trimitem ceva prin o telegrama sau semnale cu fum ca indienii.

Marius Sescu
Vizitator

Stai liniștit, că dacă pică faxul imediat aprind la primărie focul. 🙂

Claudiu Lichi
Vizitator

cred ca de 2-3 in viata am folosit fax pt a trimite si nicodata niciodata pt a primi (in scop personal)

am fost angajat in urma cu ceva ani la o institutie publica si acolo l-am folosit, desi mai mult pt primit.

 

articolul de fata mi-a amintit ca windows-ul (10, in cazul meu) imi tot spune ca pot trimie / primi fax, fara a avea un fax fizic (de fapt, nici linie telefonica fixa nu mai am.

 

aveti ceva experiente cu trimis/primit fax prin internet, cu windows ??

Marius Sescu
Vizitator

Mi s-a pus pata pe faxurile din instituțiile publice https://t.co/LV16nduwO6

Florina
Vizitator
Florina

1. Eu as desfiinta robotul: “Pentru limba romana, apasati tasta 1” …. “Momentan, toti operatorii nostri sunt ocupati. Va rugam sa reveniti mai tarziu”. Eu vreau sa vorbesc cu UN OM cand sun undeva. Altfel, stiu sa umblu pe net, cand vreau informatii despre oferte etc. Sau dau mail daca am neclaritati. 2. As mai desfiinta raspunsurile automate la reclamatii / solicitari, gen: “Va multumim ca sunteti clientul nostru. Solicitarea dvs. a fost transmisa departamentului X. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil. … Va transmitem, totodata, ultima noastra oferta de …” Adica iti scrie tot un fel de… Citește tot »

trackback

[…] care sună, secretara care răspunde la telefon, mai ales dacă ai nevoie și de fax, deși eu abia aștept moartea faxului. Să spunem că acolo se […]

trackback

[…] mai zic de fax, încă există instituții unde poți trimite documente doar prin fax, că emailul e greu de […]