Mai aveți telefon fix acasă?

Mă uitam pe graficul de mai jos de la ANCOM, care ne zice că avem mai multe conexiuni la internet de mare viteză decât numere de telefon fixe, 4,3 milioane conexiuni internet versus 4,27 milioane linii de acces. Mi se pare normal trendul, eu nu am avut telefon fix decât vreo 2 ani, și atunci nu l-am folosit deloc.

Pentru un business poate că are sens un număr de telefon fix, ai clienții care sună, secretara care răspunde la telefon, mai ales dacă ai nevoie și de fax, deși eu abia aștept moartea faxului. Să spunem că acolo se justifică.

Dar pentru oamenii obișnuiți cu ce te-ar mai ajuta telefonul fix în 2016, când poți avea un smartphone cu minute nelimitate, internet mobil, unde ești găsit oriunde, la prețuri similare cu abonamentul pentru fix?

Și chiar și așa, nu îmi explic cum de mai sunt peste 4 milioane de numere de telefoane fixe la noi, parcă sunt prea multe. Voi aveți telefon fix?

ancom-internet

Numărul total de conexiuni de bandă largă la puncte fixe atingea valoarea de 4,3 milioane la sfârșitul anului 2015, în creștere cu 6,1% față de aceeași perioadă a anului 2014. Utilizarea telefoniei fixe a continuat să scadă pe parcursul anului 2015, înregistrându-se scăderi atât la nivelul numărului de linii de acces (-6%, până la 4,27 milioane) și, respectiv, la nivelul numărului de abonați (-6%, până la 3,71 milioane).

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Marius
Vizitator

Da. Pentru cei de la tara. 🙂

spi-oana
Vizitator

Stii de ce? Pentru ca abonamentul de internet include telefon fix. Greu ii mai convingi sa nu ti-l bage si ala pe gat. Stiu ca telekomul venise cu oferte de telefon fix + internet. Am scos telefonul fix din sertar si am zis: “la ce o sa ma ajute?”.

Ai mei mai au fix, pentru un fax care se umple de praf, si pentru ca la bunica ii e frica de telefoane mobile cu ecran tactil.

akbar
Vizitator
akbar

E cel mai bun fixu’ când nu-ți găsești mobilul prin casă.

Gaby Gabriela
Vizitator

Da, pentru a tine legatura cu rudele in varsta care nu stiu sa foloseasca telefonul mobil.

Delia
Vizitator

Am, dar ia ros cablul pisica.