fbpx

Cine scrie mai bine? Femeia sau barbatul? E mai apreciat stilul sensibil sau stilul macho? Recunosc, exagerez, dar adevarul e ca de obicei, pe blogurile in care autorul se implica in ceea ce scrie, e usor de recunoscut daca textele sunt scrise de un tip sau o tipa.

Sa privim asta din punctul de vedere al publicului. Daca e sa ne luam dupa trafic, cel putin la noi in tara, barbatii bloggeri conduc detasati. Ei sunt cei care se implica, isi bag si isi scot, fac virale, injura politicieni, critica firme si servicii…

Femeile bloggerite? Sunt un pic mai calme, le place sa analizeze faptele la rece, dupa ce s-au petrecut, si sa traga concluzii, incercand sa impace pe toata lumea, mai mult sau mai putin. Chiar si atunci cand critica, nu o fac foarte agresiv, ci intr-o maniera amuzanta.

Ca exemplu concret Denisa, Innocente, Lilisor, Nevasta nu pot fi comparate, in ceea ce priveste stilul de scris, cu Visurat, Piticu, Oradeanul sau Arhi. Desi, daca e sa analizam, constrastele se atrag!

Sa nu uit sondajul: Cine scrie mai bine pe blog: Femeia sau barbatul?

19 Comentarii

 1. am votat clar femeia. consider ca femeile scriu mai bine. de aceea sunt si mai putin cunoscute, pentru ca nu se tabloidizeaza

 2. Vot subiectiv poate, dar cred ca femeia scrie mai bine. Abordeaza subiectele altfel, pacat ca nu sunt asa de cunoscute.

  Barbatii de cele mai multe ori trateaza subiectele superficial, foarte bine zice arhi le “tabloidizeaza”.

 3. Greu de spus; fiecare “sex” poate avea stilul sau aparte. Desigur, intervin si particularitatile strict personale.
  Barbatii, in general, se aprind mai usor (sa fie vinovat testosteronul?), avand tendinta, uneori de a intra in contradictoriu, cu riscul de a jigni. Intr-adevar, femeile sunt, de multe ori, mult mai calme, si asta pana nu sunt calcate zdravan pe bataturi. Si atunci cand ataca, o fac ceva mai subtil, chiar daca nu mai putin dur ca barbatii.

 4. Cred ca s-ar putea sa vina o zi cand iti va placea scandalul…atunci cand esti provocata la el.
  Nu cred ca este bine sa nu ripostezi chiar deloc.

 5. Visatoare…poate ca da. Simpliste? In ce sens?
  Sa nu uitam ca femeile au o mai mare usurinta de a comunica verbal. Usurinta pe care, daca o folosesc cu brio, s-ar putea sa realizeze ceva bun.
  Iar stilul mai dur al barbatilor…poate ca reste mai placut, dar daca se depasesc anumite limite se poate ajunge la jigniri inutile.

 6. Chiar zilele astea am primit un comentariu care imi spunea “ma mir ca blogul e scris de o fata” > referindu-se la faptul ca era abordata din maniera unui baiat. Nu stiu, sincer, nu mi se pare ca ar trebui sa generalizam, fiecare blogger are stilul propriu de scris, indiferent de sex.

 7. Nu stiu daca femeile scriu mai bine dar, din ce am observat, in mod sigur scriu cu mai putine greseli gramaticale si de punctuatie decat barbatii…

 8. Uite, voi veni cu niste date oferite de specialisti, la modul general. Am citit intr-un studiu ca barbatii sunt scriitori mai buni decat femeile. De ce? Pentru ca femeile se exteriorizeaza atat de usor in viata de zi cu zi incat nu mai au forta si emotia necesara scrierii de texte, lucru intalnit la barbati. Ei isi limiteaza exprimarea opiniilor si sentimentelor in cotidian, folosindu-le excelent in procesul scrierii.

  Pe mine m-a marcat de exemplu cartea “Litera stacojie” care, desi infatisa viata, sentimentele si trairile unei femei, a fost excelent scrisa de Nathaniel Hawthorne.

  In cazul blogurilor la fel. Majoritatea blogurilor pe care le citesc sunt scrise de barbati. Bravo voua!

 9. Barbatii – cei mai buni bucatari, designeri, oameni de stiinta si cate si mai cate…Acum si cei mai buni bloggeri? Fetelor, e cazul sa ne punem pe treaba. Asaaa, macar pentru obraz…

Lasă un comentariu