Să învățăm branding cu Giovanni Transportation

Din când în când întâlnesc în trafic branduri realizate atât de perfect încât marketerul din mine se activează brusc și nu poate să spună decât Uau, ce execuție de finețe!

giovanni transportation (2)

Giovanni Transportation e exemplul perfect al faptului că un brand bine realizat nu trebuie să coste mult, mai ales cel al unei firme de transport. Nu e nevoie să cauți o agenție, să lucrezi cu un designer experimentat sau un copywritter bun pentru a avea o imagine de succes. E suficient să vorbești cu nepotul unchiului cumătrului tău, care știe cum să deschidă Paint-ul. Îți va găsi rapid un logotip pe net. Se știe că unicornul este asociat cu mișcarea, iar spiritul său liber se integrează perfect cu viziunea unei firme ce transportă bagaje, varză murată, fasole și alte bunătățuri pe ruta Italia – România.

giovanni transportation (1)

Trecem la naming, unde pisica soacrei este expertă. Giovanni e perfect pentru a ilustra originea latină a acestei companii cu tradiție, dar și serviciile ei care sunt dedicate clienților ce doresc să descopere minunile Romei. Desigur, Ion e un pic mai de la țară și nu realizează că Giovanni e un cuvân italian și Transportation unul englezesc. A văzut el într-o reclamă că Transportation transmite succes, autoritate, seriozitate. În plus toată lumea în Italia îl striga Giovanni, deci era logic ca și firma lui să se numească la fel, nu?

Să nu uităm de fonturi, nu e nevoie de un font unic, Comic Sans sau Arial sunt perfecte pentru că toată lumea le știe.

Rezultatul este un exemplu perfect de branding și naming, care i-ar lăsa muți de invidie și pe amatorii de la Ogilvy & Mather. În fond, mesajul e simplu: Ion te tranportă până în Italia. Și înapoi. Cu calul lui!

Voi ce branduri ați mai remarcat în trafic?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Gabriel
Vizitator

Mai tare ca Flozampet nu există nimic.

ZeList
Vizitator

Top 5 Posturi: Sa invatam branding cu Giovanni Transportation (mariussescu.ro) http://t.co/fDxayhLBjs