fbpx

#LaHorezu – Unde pământul ia formă

Am ajuns #LaHorezu cu fetele de la AutoBoca vineri și mă așteptam ca sâmbătă să aflu mai multe lucruri despre ceramica de Horezu și olărit în general. Totuși, nu mă așteptam să găsesc atât de mulți oameni pasionați de Horezu, de cultura zonei, de tradițiile ei, și nu credeam că Horezu oferă turiștilor mult mai multe atracții ce merită vizitate, pe lângă ceramică.

Cred că peste câțiva ani Horezu va deveni una din stațiunile cele mai cunoscute din România, dacă se continuă pe direcțiile abordate acum în dezvoltarea zonei. Pe lângă târgul de ceramică și meșterii populari care atrag  pasionații de artă zona este de o frumusețe aparte, încă sălbatică, cu multe locații ce merită vizitate: mănăstirile, casele boierești, munții din înprejurime. Și am aflat astea doar într-o zi, mâine descoperim noi locații ce merită bifate.

Ce am făcut azi și mi-a plăcut: am creat propriul castron din lut împreună cu un meșter al locului, am fost la Târgul Ceramicii Populare Româneşti “Cocoşul de Hurez” unde am găsit multe suveniruri interesante și am am văzut niște copilițe cum dansau senzațional (vezi video mai jos), am descoperit cum se pictează în culorile tradiționale și am vizitat Culele de la Măldărești, vechi case boierești fortificate pline de istorie. Să nu uit de Mănăstirea Hurezi, ridicată în 1693 de Constantin Brâncoveanu. Personal cred că e cel puțin la fel de frumoasă ca Voronețul, deci dacă ajungeți în Vâlcea merită să descoperiți stilul brâncovenesc.

Informații interesante: În 2013 târgul ceramicii populare românești “Cocosul de Hurez” a fost vizitat de peste 10.000 de turiști, iar dacă vreți să vă cazați în Horezu sunt peste 500 de locuri disponibile la pensiunile din zonă, de 10 ori mai mult decât în 2007.

Fotografii din Horezu:

Urmăriți #LaHorezu pe Facebook, Twitter și Instagram zilele astea (sau intrați pe Tagboard.com/lahorezu, sunt toate pozele la un loc), dacă vreți să vedeți lucruri faine și să descoperiți o nouă destinație turistică pentru 2014. Azi se anunță o nouă zi plină de locații frumoase de descoperit, deci revin cu poze faine.

Bonus, dansul fetelor de la “Cocosul de Hurez”:

Acest post și aceste poze nu au destule like-uri, desigur, deci știți ce aveți de făcut. 🙂

#LaHorezu este un eveniment organizat de RomaniaMagica în parteneriat cu Primăria HorezuCabana La CristianHorezu Gifts și AutoBoca | Rent-A-Car cu sprijinul Răureni, cu drag din naturăBoromir – împarte bucuriiAQUA CarpaticaDomeniile SâmbureștiLipton Ice Tea și Printcenter. Mulțumiri speciale Magic Handmade.
Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *