fbpx

Mai funcționează poziționarea ca brandul numărul 1?

Stăteam eu liniștit și îmi vedeam de ale mele când primesc un comunicat de la Allview despre lansarea X2 Soul, cel mai subțire smartphone zic ei, de numai 5,55 milimetri grosime. Nu am testat gadgetul, deci nu știu cât de mult contează faptul că e un pic mai subțire decât restul smartphone-urilor lansate în perioada asta. Eu folosesc Nokia Lumia 925 acum, are 8,5 mm grosime și încape lejer în buzunarul pantalonilor, dar cine știe, doamnisoarele poate vor aprecia un telefon mai subțire, că la bărbați nu cred că este un criteriu decisiv.

În schimb mi-a atras atenție începutul emailului, Allview, brandul autohton de smartphone-uri si tablete numarul 1 în Romania, iar la finalul comunicatului era din nouCreat în 2004, Allview este brandul autothon de smartphone-uri şi tablete numărul 1 în România.

Știu ce vor să facă aici. Nu te poți compara cu Samsung, LG sau HTC la vânzările de smartphone-uri și atunci vii cu o altă abordare, brandul românesc numărul 1 în România. Că telefoanele sunt făcute în China (la fel cum fac și restul brandurilor globale) e altă discuție. Nu știu dacă numărul 1 se referă la vânzările de smartphone-uri din România pe ansamblu, la vânzările lor raportat cu celelalte branduri românești care aduc telefoane în China sau e vorba de altceva. S-ar putea ca cifrele să fie de partea lor.

Totuși, eu mă îndoiesc serios că mai funcționează poziționarea asta, de brand numărul 1. Până prin anii 2000, când accesul la tehnologie era mai dificil și pe la noi, poate că cei mai puțin conectați se lăsau influențați de treburile astea. Vedeai o reclamă la TV, ți se spunea că e cel mai vândut produs și tu îl cumpărai. Dar acum, când avem internet peste tot și e ușor să te informezi, nu cred că mai ia cineva decizia de a cumpăra produsele unui brand doar pentru că el spune că e cel ma bun. Mai citește lumea recenzii, întreabă pe Facebook, caută pe bloguri, testează produsele și abia după aceea cumpără, mai ales când vine vorba de gadgeturi.

Pe același raționament, eu pot să mă poziționez ca bloggerul numărul 1 din scara blocului meu, Advertica e cea mai bună agenție din cartier, iar mașina mea e cea mai tare din parcare, nu? Nu mă va contrazice nimeni, pentru că nu are cum.

Sunt curios, voi mai cumpărați produsele unor branduri doar pentru că ele se declară ca fiind numărul 1 în reclame?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Cred ca cei de la Allview sunt numarul 1 la numarul de telefoane lansate anul acesta, cred ca au prezentat pana acum cel putin 10 modele noi. Am vazut multi colegi de facultate care detin telefoane Allview, majoritatea si le-au cumparat din magazine offline.

    • La prețuri văd și eu că sunt ok telefoanele, ca fiabilitate nu știu, am testat doar tabletele lor. Totuși, am dubii cu poziționarea asta, brandul local numărul 1.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *