fbpx

Oricine poate să facă asta, nu?

Discutam zilele trecute la telefon cu cineva interesat de serviciile de promovare online de la agenție. Potențialul client nu avea experiență în marketingul online, dar părea foarte convins de faptul că e totul foarte simplu și că internetul e un mijloc de promovare magic, unde investești 10 lei și generezi vânzări de 1000. Sună cunoscut, zic eu.

Eu îi spuneam că facem site-uri de prezentare, magazine online, el îmi spunea că orice puști poate face asta acum. Eu îi spuneam că realizăm campanii online eficiente, remarketing și alte acțiuni de promovare axate pe conversii, el îmi spunea că e simplu să faci din astea, are el pe cineva la firmă care știe.

Nu neg faptul că poate tipul respectiv chiar avea pe cineva bun pe marketing online, dar impresia lăsată a fost că are o secretară care se ocupă de toate, ieftin, dar cu rezultate derizorii, iar el chiar crede că e simplu. E adevărat, în zilele noastre aproape oricine poate să facă un site sau o campanie prin Google Adwords, Facebook Ads și așa mai departe, dar asta nu înseamnă că le face cum trebuie.

Poți avea un site făcut cu 100 de euro, dar va arăta fix de 100 de euro. Poți găsi oameni care fac campanii online foarte ieftin, dar asta nu înseamnă că vei și vinde datorită lor. Ce plătești, aia primești. Și după aia auzi discuțiile clasice, în care patronul X sau Y îți spune cum a încercat el promovarea online, dar nu funcționează, e o mare țeapă.

I-am sugerat clientului să colaboreze cu oricine altcineva, dacă i se pare totul așa de simplu. Da, mi-am concediat clientul înainte de a ne fi angajat. Oricum dădea toate semnele că ar fi fost un client problemă, și mi-am format un reflex de a evita clienții care cred că oricine poate să fac orice. Dacă teoria asta e valabilă, atunci se descurcă de minune singuri, nu au nevoie de servicile noastre, corect?

Nu am concluzii, dar uneori mi se face silă (și milă) de toți cei care au impresia că internetul e un mediu magic, iar atunci când investesc 100 de lei în Adwords se așteaptă la miracole. Sau cei care plătesc 100 de euro pentru a avea un site pe un template gratuit și se așteaptă să le sune telefonul din a doua zi. Replica clasică – avem site online acum, de ce nu ne sună nimeni?

Pentru că v-ați zgârcit, de aia.

Foto: Modern kitchen via Shutterstock

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *