fbpx

Branduri românești cu nume faine

Stăteam eu și mă gândeam că domeniul namingului și brandingului românesc a evoluat mult din negura anilor 90, când toată lumea deschidea o firmă cu Impex Prodcom și aia era tot. Am ajuns și noi mai dezghețați, mai curajoși, firmele autohtone au început și ele să investească serios în brandurile lor, probabil pentru că și clienții sunt mai deschiși. Vouă ce branduri românești cu nume faine vă plac?

Mai jos câteva care zic eu că sună bine.

De exemplu mi se par mișto toate denumirile de tocane, dulcețuri sau salate de la Pofta Focului, cum ar fi Amor de pădure sau Dulcegărie de ardei iute sau dezlegare la pește.

Mai sunt și salatele de la Tăt Normal, ca Șmecherie de sfeclă roșie sau Isprava lui Morcoveață în marinadă dulcișoară.

Dacă v-ați săturat de mâncare avem și băutură, de exemplu toate berile de la Capra Noastră.

Uneori nici nu trebuie să te agiți foarte tare pentru un nume bun, e suficient să fii sincer, de exemplu atunci când cauți un săpun, poate cumperi un Săpun de-ăla bun. 🙂

Recomandă

5 Comentarii

 1. Fandacsia – fac palarii. Chicineta – farfurii si cani cu mesaje amuzante.

  91% dintre oameni, la nivel global, preferă ca brandurile să fie amuzante, dar 95% dintre liderii de afaceri se tem să folosească umorul în interacțiunile cu consumatorii, potrivit unui raport al Oracle și autorului-podcaster Gretchin Rubin. Raportul a constatat că 45% dintre oamenii din întreaga lume nu au simțit fericire adevărată de mai bine de doi ani.

 2. Nu stiu daca peste vreo 10 ani vor mai exsta aceste branduri … am impresia ca multe dintre astea au fost inventate in perioada pandemiei…

 3. Citez de pe iqads, săracii, probabil că așa au primit comunicatul și nici nu l-au mai citit – legat de Tăt Normal:
  „Investiția în branding s-a realizat cu ajutorul profitului obținut în perioada 2019-2020, iar întreaga activitate se desfășoară într-o hală de 60mp și au propria distribuție”

  HALĂ de 60 mp!
  Numele nu zice nic, oamenii fac salată și tu le zici că e normal. La fel puteau să spună „kewl salads”. Cred că o să dispară în maxim 5 ani. Probabil și afacerea, dacă nu evoluează de la hală de 60mp la altceva.

  Wicked Barrel, Cearfisă, Dedeman, One Beer Later, zoso

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *