fbpx

Când e cel mai bun timp să publici pentru social media

Acum ceva timp citisem un articol legat de durata de viață a unui link în social media, care ar fi de aproximativ o oră. Cu alte cuvinte, după o oră dacă articolul tău nu a fost remarcat și nu a beneficiat de retweeturi, Like-uri, Share sau alte metode de promovare șansele ca el să fie remarcat și să genereze trafic scad dramatic.

social media

Azi căutam acel articol dar nu l-am mai găsit, în schimb am găsit mai multe informații utile despre cele mai bune momente pentru a publica astfel încât să obținem cele mai bune rezultate în social media, cu alte cuvinte răspunsul la eterna întrebare: când e lumea activă online?

Dacă ai un blog e destul de simplu să afli care este cel mai bun moment, e suficient să te uiți pe datele de trafic și să vezi când articolele tale au cele mai multe vizualizări.Lucrurile se complică când introducem Facebook, Twitter și alte rețele sociale în ecuație.

Totuși, câteva recomandări generale pentru publicarea articolelor cu impact maxim sunt utile:

  • Marți, miercuri și joi sunt zile mai bune pentru a publica articole pe blog decât începutul și sfârșitul săptămânii. E logic, în weekend lumea e plecată iar lunea își revine din leneveală.
  • Pentru a trimite emailuri sau newslettere se recomandă zilele de luni sau marți, convertesc cel mai bine.
  • Sâmbăta e o zi moartă pentru traficul pe bloguri. O confirmă și Google Analytics, de ex. sâmbăta la mine traficul e minim, chiar și duminica am mai mulți vizitatori.
  • Surprinzător, dar pe Facebook posibilitate ca articolul tău să fie share-uit crește în weekend, deoarece multe companii blochează Facebook la birou și utilizatorii își intensifică activitatea în weekend.
  • Nu publicați articole bune pe blog de sărbători. Poți să ai tu cel mai documentat și cel mai interesant articol, însă de Paște, Crăciun, 1 Mai, 1 Decembrie și majoritatea sărbătorilor legale lumea are alte preocupări decât navigatul pe net.
  • Cele mai bune ore în timpul zilei sunt dimineața între 10:oo și 11:30 și după-amiaza între 13:00 și 3:30, atunci lumea e la birou și navighează online.

Aveți completări sau alte informații care contrazic recomandările de mai sus?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Pe blog variaza foarte mult: sunt zile de sambata cu trafic mult peste media zilelor saptamanii. Se munceste si in week-end sau pur si simplu se citeste pe bloguri. 🙂
    Cred ca pe retelele sociale variaza la fel de mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *