fbpx

Cât de repede poți ajunge blogger de top

Plecând de la articolul lui Cristi despre cum să faci bani pe blog la 1 lună după ce l-ai lansat și trecând prin răspunsul lui Andrei ajungem la o întrebare care apare des prin blogosferă: Dacă îmi fac un blog cât de repede voi face bani cu el?

Cred că și eu primesc întrebarea asta măcar o dată pe lună, mai ales de la oameni care au auzit pe la televizor sau au citit printr-un manual de social media că sunt bloggeri care câștigă mii de euro lunar. Problema e că întrebarea nu e pusă cum trebuie, iar persoana care pune întrebarea pleacă din start de la premisa greșită: îmi fac blog doar ca să câștig bani.

Cum arată de fapt succesul, și nu mă refer doar la blogging:

De aici

Când mi-am făcut eu blogul prin 2007 nu știam că se pot face bani din blogging. Mă bucuram că aveam și eu o bucățică de internet unde să îmi pun gândurile. Uneori scriam slab, alteori jenant de slab. Totuși, în timp am început să scriu acceptabil, decent, uneori chiar bine. Au început să apară cititorii, am descoperit că atunci când spun ceva lumea ține cont de părerea mea, iar ulterior au apărut și brandurile care vroiau să interacționeze cu cititorii folosind mediul ăsta nou.

Nu există o rețetă clară pentru a ajunge blogger de top, pentru a avea succes, pentru a face bani cu ajutorul unui blog. Cine vrea să își deschidă un blog are la dispoziție modalități de monetizare chiar din prima zi de viață a blogului, dar cel mai probabil ele vor alunga cititorii.

Ce știu sigur este că în blogging, ca și în alte domenii, succesul nu vine peste noapte, e nevoie de efort constant, de seriozitate, de disciplină, de mult timp alocat blogului și construirii unei comunități în jurul blogului. Rezultatele apar după câțiva ani de muncă. Poate că nu asta vor să afle cei care își deschid un blog pentru a scoate bani din el, dar e adevărul.

Dacă vă deschideți un blog (primul blog) încercați să nu vă gândiți la bani măcar 6 luni – 1 an. Scrieți constant, încercați să fiți utili cititorilor, să le oferiți ceva ce nu găsesc în altă parte, fie că e vorba de amuzament, analize, breaking news, sinteze, tutoriale, opinii proprii, review-uri etc. Încercați să deveniți relevanți în domeniul pe care scrieți. Succesul va apare, dar sigur nu din prima lună.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Ca o remarca la articolul tau, cred ca una dintre cele mai frecvente intrebari legate de blogging pe care le-am intalnit in ultimul timp este ceva de genul: “Pe ce nisa sa intru ca sa fac bani?” sau “Vreau sa-mi fac blog dar nu stiu ce idee ar aduce bani”. Cand ai inceput tu intradevar nu prea se gandeau bloggeri la bani, acum foarte multi dintre cei care incep pleaca direct cu ideea asta in minte. Unii reusesc si cu motivatia asta pentru ca stiu ce fac, dar pentru incepatori, cei care nu stiu cu ce se mananca blogging-ul e mult mai greu sa inveti sa cresti un blog daca esti cu mintea doar la bani. Cel mai usor inveti si faci cand faci ceva din placere.

    • E deja mai complicat cu nișele, oricum cred că cineva care își deschide un blog nișat are deja experiență ca blogger sau măcar a mai scris pentru alte bloguri, nu se trezește brusc că vrea un blog nișat. Ca să știi ce nișă merge ar trebui întâi să analizezi piața, să vezi unde sunt lipsuri, iar dacă te gândești și la monetizare să vezi dacă poți face bani pe acea nișă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *