fbpx

Prin cercurile în care ne învartim noi se discută despre al doilea copil, chiar și al treilea. Unii sunt mai mult decât multumiți cu un singur kinder, alții, mult mai puțini, au deja 2 sau se gândesc la el, și foarte, foarte puțini au 3 sau se gândesc la al treilea. Noi le zicem eroii sau curajoșii la cei cu 3, vă zic mai jos de ce. Ideea e că pentru noi 2 e cifra magică.

În primul rând am stabilit deja că dacă vrei să faci copii e mai bine să îi faci când ești tânăr, și că dacă vrei copii nu îi vrei pentru paharul cu apă de la bătrânețe, ci pentru experiența unică, provocare și recompensă simultan.

Evident, nu vrei, nu îți plac, nici o problemă, dar să fii sigur de asta, că pe la 50 de ani vor veni și regretele.

Nu e usor sa cresti un copil. Nici 2. De la 3 in sus deja e nevoie de miracole cred, ca să treci prin toate experientele alături de ei si să rămâi intreg la cap. Nu am ajuns acolo, ne-am oprit la 2, dar din ce am văzut sunt următoarele tendințe:

Facem doar unul ca să îi putem oferi de toate și să mai respirăm și noi un pic pe lângă el. Foarte corect, și noi gândeam așa la început, dar a apărut al doilea, ca dacă tot am făcut unul mai este loc și pentru numărul 2 și am remarcat că…

Dacă facem doi copii de vârste foarte apropiate între ei se crează o legătură foarte puternică, vor avea multe amintiri împreună. Nu știu la alții, dar fetele noastre, la 2 ani diferență de vârstă, nu rezistă mai mult de o zi despărțite una de alta. Evident, când sunt împreună mereu se ciondănesc, dar rar vor să doarmă separat, să plece undeva separat, și ce are una trebuie să aibă și cealaltă. Sincer asta e partea cea mai faină când ai 2 copii care cresc împreună, legătura ce se crează între ei, toate amintirile.

Dar trei copii? Curajoșii care au ajuns la 3 au aplicat altă strategie de obicei, facem copiii dar la 5-7 ani distanță unul de altul, practic copiii se cresc între ei. E o variantă interesantă dacă vrei să ai grădinița ta acasă sau mai mulți urmași decât Ginghis Han, dar eu zic că tot mai fain e să crească copiii împreună, să aibă aceleași amintiri, să se joace aceleași jocuri, deci să fie cât mai apropiați unul de altul. De asta noi am rămas la 2.

La voi care e numărul magic?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 comentarii. Tu ce părere ai?
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Lasă un comentariux
()
x