fbpx

Nu vi s-a întâmplat să mergeți la cumpărături și să vă treziți că pierdeți 10 minute în fața raftului pentru că nu știți ce lapte să luați? Sau ce ouă, cașcaval, apă plată, ciocolată etc? În fond sunt doar niște alimente simple, dar pe care ar trebui să le luăm?

Sunt tot mai multe branduri prezente pe rafturile supermarketurilor, iar pe lângă asta fiecare brand are diverse extensii și game. Nu cumperi doar lapte, ci ai de ales între lapte cu 0,1% grăsime, 1,5% grăsime, 3,5% grăsime, lapte UHT sau pasteurizat. Nu cumperi doar ciocolată, ci ai de ales între ciocolată cu lapte, neagră, cu alune, cu alune și migdale, cu scorțișoară, cu miere…

De asta uneori prefer să merg la Lidl sau alt supermarket unde gama de produse nu este foarte diversificată. Am de ales între două branduri de lapte, două de apă plată, două sortimente de pâine, un singur producător de ouă. Sigur, sunt produse pentru care îți dorești un anumit sortiment de la un anumit producător, dar pentru alimentele simple nu prea contează ce scrie pe ambalaj, zahărul, făina, uleiul, sarea sunt zahăr, făină, ulei, sare sau zahăr, doar punga diferă. Nu degeaba produsele vândute sub brand propriu sunt tot mai cumpărate de consumatori.

Într-o lume în care produsele de la raft sunt tot mai multe e dificil pentru un brand să se diferențieze. O idee ar fi crearea de ambalaje cât mai simple, care să prezinte clar produsul.

Sursa: xkcd

Tot mai multe produse. Tot mai mult timp necesar cumpărăturilor, în loc să ne pierdem timpul cu lucrurile care contează pentru noi. De aia mai puțin înseamnă mai mult.

Voi cât timp pierdeți în fața rafturilor din supermarket?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

10 Comentarii

 1. Secunde. Atat imi ia sa aleg un produs. Am cateva produse favorite (branduri, daca e sa vorbim in termenii astia), deci le aleg direct. In rest caut ce imi pare de calitate si am plecat. Imi ia mai mult timp statul la coada la casa, decat cumparaturile propriu-zise 😉

 2. @dojo – da, și eu sunt nervos când ajung la coadă și văd că nu există case pentru 3 produse, iar eu am doar o pâine și un litru de lapte în mână.

 3. Lucrurile cred ca sint mai simple decit le-ai publicat tu prin acest articol. Eu una cam asa prcedez: am chef, timp si bani de cumparaturi ma duc intr-un hipermarket gen Real, Metro, Selgros. N-am nici unul din aceste elemente …atunci ma duc la Kaufland sau Lidl. Faptul ca exista o sumedie de branduri pentru un produs, e normal sa fie asa si tu ca “om de mk ” stii prea bine acest lucru. Pozitia cit mi verticala pe care trebuie sa o avem insa noi ca si cumparatori este aceea de a “taxa” producatorul care nu-si respecta produsul, clientul, la fel si distribuitorul etc. Din pacate “faza cu casa” e o realitate dureroasa….la toate magazinele din BC sau nu numai, se intimpla asta peste tot. Realul era intr-o vreme “mai ok” dar s-a “aliniat” si el cu restul.

  • Nu am nici o problema cu faptul că sunt mai multe branduri, dar când același brand scoate 10 varietăți de produse cu diferențe infime între ele mi se pare exagerat. Uite de exemplu la pasta de dinți, 15 sortimente de Colgate care fac același lucru, spală dinții, doar că au 1-2 minerale în plus.

 4. Pai tocmai cele 2-3 minerale fac diferenta:))))))))), mai ales la pret!Ai ales si tocmai pasta de dinti…care la noi romaniim, culmea e ca, nu e in topul produselor de igiena! 😉

 5. Eu unul nu prea am incredere in marketurile gen peny,profi sau lidl,publicitate abuziva si uneori enervanta dar si gama de produse la lidl e foarte simplista sa numai zic de gustul anumitor alimente.V-ati uitat makar o data de exemplu la chipsuri in ce varf de deal intr-o cabana sau undeva la tara intre munti sunt facute????nu prea cred ca au toate normele de igiena respectate…prefer Carrefour sau Metro cand ia mama,uneori Real sau Kaufland.O zi buna!

  • chipsuri de la lidl

   producator
   intersnack(Chio)

   si lista continua…

 6. Seby- naspa daca cumperi chipsuri! Indiferent de cine la face is pline cu e-uri…..

 7. Daca vrei sa ii diminuezi dorinta de a cumpara a unui client este suficient sa ii dai cat mai multe variante de a alege, chiar daca inainte de a ajunge la raft stia ce vrea, cand vede in raft x firme cu x game, se intreaba ce vrea sa cumpere, si apoi este posibil sa ii faca cu ochiul alt ceva si sa uite de produsul dupa care a plecat (mie mi se intampla)

Lasă un comentariu