fbpx

Dell Inspiron N5040, un laptop perfect pentru începători

Am cumpărat zilele astea un laptop nou pentru o prietenă. Nu vroia ceva sofisticat, își dorea un laptop pentru navigare pe net, editare documente în Office, rețele sociale, uitat la filme și seriale, apeluri video prin Skype și câteva jocuri. Am ajuns să luăm un Dell Inspiron N5040 care era la ofertă pe eMag, 1599 lei.

Laptopul e perfect dacă nu faceți editare grafică sau editare video, programare și dacă nu sunteți pasionați de ultimele jocuri apărute pe piață. Pentru browsing, filme și apeluri video procesorul Intel P6200, cei 4 GB memorie RAM și harddisk-ul de 320 GB sunt mai mult decât suficiente, împreună cu garanția de 2 ani de la importator. Adaug la asta și aspectul negru sidefat, care îi dă o notă de eleganță Dellului, personal prefer oricând negrul în defavoarea argintiului, mai ales pentru tastatură și touchpad la interior.

Laptopul vine cu penultima versiune de Ubuntu instalată, dar cum viitoarea utilizatoare e fană Windows a schimbat și sistemul de operare cu un Windows 7. Dacă l-aș fi cumpărat pentru mine aș mai fi ținut Ubuntu câteva zile pe laptop, just for fun.

Știu că gama Inspiron nu e cea mai tare de la Dell, dar și eu am acasă un Inspiron 1526 care încă se mișcă bine după 4 ani de folosire intensivă.  Dacă vreți un laptop la un preț decent aruncați o privire și pe Dell Inspiron N5040, s-ar putea să vă placă.

Recomandă

5 Comentarii

  1. hm…. totusi placa video integrata? ma gandesc ca pt 2-3 mil in plus s-ar gasi vreun acer cu placa dedicata si un core 2 duo macar… Dar dupa cum ai zis, pt ce are nevoie prietena ta, e ok, desi eu personal sunt adeptul “mai bun un ban in plus, dar iau ceva mai performant”.

  2. @iulian – am remarcat că majoritatea celor care își cumpără primul laptop nu au nici o treabă cu placa video dedicată, de fapt nici nu au nevoie de ea. Nu mai zic de nu știu câte procesoare. Ei vor doar să meargă pentru filme, muzică, net și să coste cât mai puțin.

  3. Intr-adevar, carcasa e fragila si pe alocuri ai impresia ca e cam “flexibila”, dar tinand cont ca am trecut de perioada jocurilor pe calculator, in rest e OK (mai ales ca l-am cumparat tot cu 1500RON de la eMag).
    Am ales sa raman cu Ubuntu (desi imi comandasem si un Win7, dar l-am dat inapoi si mi-au returnat banii) pentru ca mi-a placut mai mult ca Windows iar acum in versiunea 12.10 e chiar mai fain 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *