fbpx

Ce putem învăța când suntem închiși în casă

Situația nu e roză dragii mei, miroase a scenarii roșii peste tot. Și dacă tot trebuie să luăm în calcul ideea că vom petrece mai mult timp prin casă, nu ar strica să mai învățăm și chestii utile, pe lângă stat pe Netflix, Youtube, consola de jocuri sau, în cazul celor mai norocoși, muncit de acasă. Personal cred că în lunile următoare vom alterna între perioade când activitatea noastră va fi limitată la maxim și perioade de relaxare.

Ce competențe putem învăța închiși în casă? Câteva idei mai jos.

Utilizarea unui soft sau a unei aplicații căutate în domeniul unde lucrați. Poate învățați ce e cu Facebook Ads dacă lucrați în social media, cum să folosiți Photoshop dacă vă pasionează designul web, un limbaj de programare dacă vreți să deveniți programatori etc. Sunt multe cursuri, și gratuite, și pe bani.

Un hobby nou, pentru relaxare. Cine știe, poate că următorul Picasso sau Brâncuși e chiar la voi în casă, așteaptă să fie descoperit.

Educație financiară. Dacă mereu vă rămâne prea multă lună la final de salariu poate nu ar strica să învățați conceptele de bază legate de bani și cum îi putem controla. Am și eu niște articole despre educație financiară, cărțile lui Robert Kiyosaki sunt ok pentru început, mai este și The Millionaire Next Door, plus o mulțime de bloguri legate de bani și finanțele personale.

O limbă nouă. Nu prea am mai avut timp de asta, dar Duolingo e o aplicație faină dacă vreți să învățați limbi străine pe telefon, merge mult pe zona de gamification pentru motivare. Mai sunt și cursurile audio Rosetta Stone, mai nou și centrele de limbi străine de la noi oferă lecții online pe Zoom, dacă vreți să lucrați direct cu un profesor.

Cum să cântați la un instrument. Poate că e timpul să folosiți chitara aia care prinde praful în colțul camerei. Sunt multe tutoriale inclusiv pe Youtube, gratuit.

Cursuri de fotografie, inclusiv cu telefonul mobil. Majoritatea avem impresia că facem poze bune, dar dacă întrebi un fotograf îți va spune că 99% din pozele ce se postează pe social media sunt gunoaie, și nu e vorba de simțul artistic, ci de elementele de bază: încadrare, lumină, focus, compoziție, poziția camerei sau a telefonului. Cursul ăsta de exemplu e gratuit, și are peste 200.000 participanți.

Cursuri de Copywriting. Avem impresia că sunt necesare doar pentru a scrie reclame bune, dar adevărul e că majoritatea ne exprimăm greoi atât în scris cât și atunci când vorbim. Mă uit în jurul meu, primesc emailuri kilometrice ce puteau fi exprimate în 2-3 propoziții simple, sau discut la telefon jumătate de oră cu unele persoane, doar pentru că nu știu să spună simplu ce vor.

Într-o lume tot mai aglomerată, să știi să te exprimi coerent, simplu, la obiect, dar într-un mod plăcut, e o competență foarte căutată, și nu doar pentru marketeri, ci pentru oricine interacționează zilnic cu alți oameni.

Voi ce ați mai învăța, dacă ați fi închiși (iar) în casă?

Recomandă

5 Comentarii

  1. Salut. Ceva recomandări de bloguri de educație financiară? Am citit și articolele tale, dar google returnează numai șarlatani la o căutare pe această temă. Mulțumesc!

  2. Deja m-am ocupat de treaba asta. În lumina lui WFH am deprins niste skill-uri si aplicatii noi, pentru “legatura cu” si implicarea echipei.
    Rau nu are ce sa imi faca. Te anunt mai incolo daca au dat roade sau nu 🙂
    P.S: pentru exemplu concret-Klaxoon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *