fbpx

Copilul meu nu prea stă pe Facebook

Când aud părinții de adolescenți spunând că ai lor copii nu prea stau pe Facebook zâmbesc, deoarece mulți nu realizează că acum există multe alte rețele sociale mai tentante pentru puștani. Ultimul sondaj Pew Research Center arată că în State 85% dintre adolescenți folosesc Youtube frecvent,72% Instagram, 69% Snapchat și abia 51% Facebook, pe când în 2015 procentul era de 71% pentru Facebook. Bonus, 95% dintre adolescenți au acces la smartphone-uri, și 45% spun că sunt online aproape mereu. Nu zic că toate astea sunt lucruri rele, ci că părinții au mult mai multe responsabilități, nu pot ignora tehnologia.

Unu la mână, faptul că adolescenții au alte obiceiuri de consum decât părinții lor va schimba multe industrii, și brandurile au tot mai mult de lucru pentru a adapta felul în care comunică, pentru a rămâne relevante.

În al doilea rând, în spatele rețelelor sociale, aplicațiilor și jocurilor online sunt armate de psihologi care se folosesc de diverse trucuri pentru a manipula comportamentul adolescenților și tinerilor, mulți ajung să fie dependenți de telefon, aplicații, jocuri, rețele sociale, fix ca în cazul drogurilor. Și e chiar mai rău, drogurile știm din start că sunt rele, dar când vezi copilul că se joacă pe telefon crezi că nu e mare lucru, până când ajunge să aibă probleme de comportament, adaptare socială, relaționare cu ceilalți.

Ce e de învățat din toate astea e că tehnologia e utilă, dar trebuie folosită cu responsabilitate, iar copii și adolescenții nu pot fi lăsați de capul lor să descopere internetul. Și dacă ești părinte trebuie să fii la curent cu noutățile, altfel s-ar putea să ai surprize mari din partea copiilor tăi.

Recomandă

Un comentariu

  1. […] Exagerez un pic, evident, dar am remarcat că mulți adulți au impresia că dacă ei și prietenii lor sunt toți pe Facebook asta înseamnă că toată lumea e pe Facebook. Și e un pic amuzant, că sunt mulți părinți care au impresia că dacă copiii lor nu sunt pe Facebook ei nu stau pe net, când adolescenții rup de fapt Youtube-ul, Snapchat-ul sau Instagram-ul. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *