fbpx

Cultul Educației Financiare la români sau de ce le place românilor să fie țepuiți

A scos Silviu Faiăr un documentar bun despre educația financiară la români, sau mai bine zis lipsa ei. Începând de la Caritas-ul anilor 90 până la țepele din pandemie cu crypto, NFT-uri și tot felul de cursuri online despre îmbogățire rapidă și pseudo-antreprenorii din spatele lor, clipul explică pe înțelesul generației TikTok de ce ne place nouă să ne luăm țeapă, de ce nu avem educație financiară și cum să ne ferim de falșii profeți.

Mi-a plăcut cum au reușit să facă invitații să ne arate cât de gol e împăratul și cât de puține cunoștințe au fix cei care se pretind educatori financiari pe TikTok și Youtube.

Ideea pe scurt e simplă, niciun miliardar care știe cum să facă bani nu îți va explica și ție cum să faci bani, decât dacă el face bani doar din asta – making money online by telling people how to make money online. Uitați-vă la video și dacă aveți +30, e util.

Recomandă

3 Comentarii

  1. am 28 de ani, din fericire nu am dat banii pe nici un curs de genul am preferat sa invat unele chestii dupa youtube sau diverse tutoriale. documentarul e genial, era nevoie de asa ceva si sper sa deschida cat mai multi tineri ochii

  2. Sa sti Marius ca prostii, analfabetii, baietii de bani gata care fac parte din ambele categorii, sunt absolut necesari oamenilor destepti, in cazul asta, celor care stiu sa profite si sa faca bani…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *