fbpx

Cum e în Vama Veche în 2011

Nu e așa de rău în Vama Veche pe cât am auzit. Venisem cu idei preconcepute, despre rockeri care dorm pe plajă, vagabonzi, golani, nespălați. Da, sunt și din ăștia, ieri dimineață am alergat între 2 Mai și Vama Veche și am verificat plaja, erau câțiva care adormiseră cu botul în sticlă, direct pe plajă. Din fericire, toți sunt inofensivi. Da, mi s-au cerut țigări pe stradă dar oricum nu aveam, dar cam atât. Da, sunt gunoaie, dar nu mai multe decât în restul stațiunilor.

În rest e ciudat amestecul de mașini luxoase și corturi, restaurante de fițe și botegi penale unde te poți face praf cu 10 lei, pensiuni de lux la 300 de lei pe noapte și vamaioți care dorm pe unde apucă. Asta e Vama Veche acum, dar nu pot spune că am rămas cu un gust amar. Plaja e ok, am prins niște valuri mari foarte faine, plus că nisipul e mai fin la ca 2 Mai.

Din păcate și la Vama Veche plajele au fost închiriate de diverse firme care au plantat umbreluțe și șezlonguri pe plajă în speranța că vor face bani rapid. Era oarecum ciudat să vezi zeci de șezlonguri goale aliniate pe plajă, în timp ce oamenii nu încăpeau de ele ca să își pună cearșafurile. Și aici sunt alge, dar mai mult în zona corturilor, unde era plaja pentru public nu am văzut prea multe, poate se ocupă cineva de curățenie.

Sunt foarte multe corturi și rulote, găsești mâncare bună atât pe stradă cât și pe la localuri, iar atmosfera e una de relaxare totală. Am văzut și o mulțime de străini, mulți veniți cu cortul. Nu, nu am auzit manele. Azi mai tragem o fugă în vamă, pentru plajă.

Cum arată plaja din Vama Veche la 7 dimineața:

vama veche plaja

Bonus, artă fotografică cu ajutorul gunoaielor din vamă:

gunoaie vama veche

Recomandă

8 Comentarii

  1. Da. Cu aceleasi pareri am trecut si eu pe acolo si in final aceeasi impresie am avut-o si eu. Plaja pare impartita in 2: partea cu corturi si partea cu masini scumpe si pensiuni cu vedere la mare. Oricum, mi-au placut lucrurile handmade la preturi mai mici decat in alte statiuni.

  2. Am trecut si eu pe acolo anu asta. M-au oprit 2 ciudati si m-au intrebat ce caut in vama, ca acolo e tara celor liberi si nu e pentru astia ca mine, cu adidasi de firma.. Intr-adevar, nu e asa rau in Vama Veche. Depinde cat de departe stai de oamenii respectivi 🙂

    • Eu o recomand pentru plajă, dar preturile sunt la fel ca in restul stațiunilor, nu te aștepta la chilipiruri. Apropo, în timpul săptămânii seara terasele erau cam goale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *