fbpx

Cum faci succes peste noapte în blogging

Discutam cu un amic, amic ce vrea să își deschidă un blog. Normal că a apărut în discuție și faza cu Acum e mai greu să devii cunoscut, nu toți au norocul tău. Înainte era mai ușor, îți făceai blog și cu puțin noroc aveai succes peste noapte.

Și m-am gândit ce a însemnat pentru mine succesul peste noapte în blogging. Nu că aș fi un blogger celebru, dar mulți mă cunosc, mă citesc, sunt vreo 1000 de oameni ce intră zilnic pe blog, plus alte câteva mii abonați prin email, RSS feed, Twitter, Facebook, Google+, iar dacă am noroc uneori mai primesc și mailuri cu felicitări pentru articolele scrise. Și e fain, mai ales partea cu emailurile, când realizezi că ceea ce scrii îi ajută pe oameni.

Blogul ăsta a fost deschis prin 2007. Până prin 2009 nu știam exact ce vreau de la el, dar după aceea i-am stabilit o direcție pe care încerc să o mențin, folosesc blogul ca o extensie a mea, pentru a povesti ce am învățat eu legat de marketing, promovare online și experiențele prin care trec. Plus că blogul e o unealtă foarte bună și pentru atragerea de clienți.

În ultimii 4 ani am scris zilnic pe blog cel puțin un articol, poate chiar 2 sau 3 când aveam inspirație. Gândiți-vă cum e să faci o chestie zilnic, timp de câțiva ani. Uneori ai chef, alteori nu, dar o faci, pentru că ți-a intrat în reflex, pentru că te-ai obișnuit, pentru că îți place. La început scrii mai slab, mai faci greșeli, o mai dai în bară, dar în timp începi să te descurci și devii mai bun.

Chiar dacă nu ai timp, chiar dacă ai și alte probleme pe cap, chiar dacă ai o familie de întreținut, chiar dacă ai și un job (sau mai multe), tu scrii.

Și după asta vine și succesul, începe să te cunoască lumea. După câteva mii de articole.  Înainte de a spune că un blogger a devenit cunoscut peste noapte ar trebui să vă uitați la istoricul lui, ce a făcut până acum, cât i-a luat până a ajuns la nivelul de blogger celebru, citit, apreciat. Și asta se aplică în orice domeniu, nimeni nu reușește din prima.

Dacă vă ține și vreți să vă deschideți un blog, go for it. În câtiva ani poate veți avea și voi succes peste noapte.

Recomandă

19 Comentarii

  1. multa munca trebuie depusa la un blog mai ales dupa primi 2-3 ani de la deschidere pentru mentinerea lui la un anumit nivel articole de calitate…cei care vor sa i-si deschida blog sa citeasca acest articol neaparat.

  2. Articolul sintetizeaza foarte bine consecventa si corectitudinea gramaticala pe care trebuie sa le ai ca blogger pentru a da o coerenta si vizibilitate blogului tau. Pacat ca foarte multi oameni din online inca folosesc “social media este”.

    • De păcatul ăsta mă fac și eu vinovat, pentru că nu sunt de acord cu social media sunt, e complet aiurea cum sună și oricum nu este in DEX social media, și nici nu pot folosi mediile sociale sau media sociale în loc de social media, traducerile vehiculate pe la noi. 🙂

  3. @Marius, noua ni se pare firesc sa spune “social media este” pentru ca se termnina in vocala si pentru ca, de obicei, un domeniu este folosit la numarul singular.
    Din punct de vedere gramatical, este gresit pentru ca media este un cuvant la plural si cinseamna mijloace. Este adevcarat ca “social media” nu exista in dex, dar aceasta sintagma este derivata/compusa din latinescul media (sper sa nu gresesc), care exista de foarte mult timp in dex.
    In opinia mea, “social media este” reprezinta echivalentul ” mass media este”, greseala cu care suntem mult mai familiarizati pentru ca sintagma aceea este folosita de mult mai mult timp.

  4. Cred ca se fac greseli mult mai grave in blogosfera la nivel de gramatica si exprimare decat “social media este”. Fara a incerca sa minimalizez importanta orientarii catre calitate si perfectiune, dilema “social media este sau sunt” mi se pare deja o discutie filosofica.
    In alta ordine de idei, din afara probabil asa pare, “succes peste noapte”, pentru ca putini in fara de cel care a muncit efectiv la un blog stiu cate de sute de nopti a fost nevoie pentru a se ajunge acolo. Felicitari pentru perseverenta si succes in continuare.

  5. Scuze pentru comentariul dublu, ma gandeam acum cati bloggers to be vor sari pe link-ul articolului tau in Google cu speranta ca e chiar reteta unui succes nebun peste noapte :))

  6. Mariusică, una din chestiile care ți-au adus un PLUS a fost scrierea corectă cu diacritite. Și subiectele care de la o vreme și-au găsit o oarece diversitate. N-ai cum să fi bun în fiecare zi și să ai subiecte “tari”, dar e important să te străduiești 🙂
    Cheers!

  7. Asa spun si eu unora care ma mai intreaba despre blogging daca e usor sau nu si daca se fac bani. Macar acum pot sa le dau un link direct fara sa mai explic eu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *