Cum folosesc copiii tabletele

Copiii obișnuiesc să pună mâna peste tot, deci în momentul în care le pui în față o tabletă sau un alt gadget cu touchscreen vor învăța foarte repede să îl folosească. Mă uitam la fiică-mea, la 1 an și trei luni s-a obișnuit deja să se joace cu telefonul meu, când îl mai prinde prin casă. Telefonul e cu touchscreen și mereu apasă pe ecran, curioasă să vadă ce se întâmplă. Nu mai zic de jocuri. Partea cea mai interesantă este că atunci când vede un alt telefon, chiar dacă e unul simplu cu tastatură, primul ei instinct e să apese pe ecran și să vadă ce se întâmplă. Magia se întâmplă pe ecran și ea știe deja asta.

Sunt sigur că pentru majoritatea copiilor care se nasc acum primul calculator pe care îl vor folosi va fi unul cu touchscreen, o tabletă. Chiar eram curios să văd dacă s-au făcut studii pe tema asta, utilizarea tabletelor de către copii. Răspunsul e da, s-au făcut în State, de către Nielsen, asupra părinților posesori de tablete și care au copii sub 12 ani.

Rezultatele sunt mai mult decât interesante:

 • 7 din 10 copii au voie de la părinți să folosească tabletele;
 • 77% dintre părinți își lasă copii să folosească tabletele pentru jocuri;
 • 57% dintrre părinți lasă copiii să folosească tabletele pentru diverse aplicații educative;
 • 55% dintre părinți folosesc tableta pentru a distra copiii când călătoresc;
 • 41% dintre părinți folosesc tableta pentru a liniști copiii în restaurante;
 • 15% dintre copii folosesc tableta pentru rețelele sociale;

Mă gândesc că în timp vor apare tot mai multe aplicații create special pentru copii, pe măsură ce numărul posesorilor de tablete crește. Da, și acum sunt multe aplicații, dar de exemplu dacă eu vreau acum o aplicație în limba română pentru un copil mic, pe o tabletă cu Android, nu găsesc nici una.

Sunt multe aplicații pentru desenat, pentru învățat cuvinte, animale, numere, joculețe interactive pentru copii mici, dar toate în limba engleză. În română nimic, și nici pentru iOS nu cred că sunt aplicații pentru copii în limba română.

Eu unul aș fi dispus să plătesc pentru aplicații educative dedicate copiilor și nu cred că sunt singurul. Decât să plătesc 50-100 de lei pentru o carte colorată cu câteva efecte grafice aș prefera să dau banii ăștia pe niște aplicații interactive, care să o ajute pe aia mică să asimileze mai repede. Sunt câteva zeci de mii de tablete vândute în România, poate chiar peste o sută de mii dacă le luăm în calcul și pe cele aduse de afară plus cele vândute pe piața neagră. iPad-ul probabil are 50% din piață, restul fiind tabletele cu Android, mai ales cele ieftine, care s-au vândut destul de bine.

Întrebarea e cine va crea aplicații în limba română pentru tabletele astea?

Recomandă prietenilor!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback

Cum folosesc copiii tabletele http://t.co/QdaSSPzy via

trackback

RT : Cum folosesc copiii tabletele http://t.co/lm2dr4ou

Adi Balcan

Cine o va face, daca o va face bine va lua mare parte din piata(nu cred ca este o piata prea mare pentru asta).

Cristina

Copilul meu face terapie comportamentala de 2 ani la o asociatie care se ocupa de copii cu autism. Zilele acestea m-a intrebat terapeuta lui daca i-am schimbat medicatia pentru ca are un ritm de asimilare a informatiilor extrem de alert si stie lucruri pe care ea dorea acum sa i le introduca in terapie (forme geometrice, adunari, exercitii de memorie). Medicatia copilului meu se reduce la pastile cu omega 3 si 6 (nu sunt pastile “minune”) dar de ziua lui acum doua luni i-am luat o tableta. Am gasit cateva aplicatii romanesti, cu o grafica mai simpla (avem deja experienta… Citește tot »

Andrei

..si eu ca si tine Marius as plati pt asemenea aplicatii..dar e foarte greu cu elarningul in tara noastra in principal pt c anu avem specialisti in acest sens – ma refer la cadre formate sa dezvolte un sistem de elearning complet nu la programatori sau altii asimilati lor. Piata aplicatiilor educative mai ale spt prescolari e imensa…saracii nostri copii au parte doar de Tup TUp Piticlic si alte monstruozitati din astea…