Cum să nu promovezi offline o pagină de Facebook

În rarele mele plimbări prin magazine mai observ uneori elemente de marketing care îmi atrag atenția, cum ar fi de exemplu acest banner roll-up ce vrea să promoveze pagina de Facebook Sprider Stores România și ceva concurs online cu Style the nation, ceea ce mă bucură.

Problemele bannerului?Aruncați o privire:

sprider stores

Problemele cu acest roll-up sunt următoarele:

  • Cine l-a realizat a presupus din start că toată lumea știe că F-ul ăla e simbolul Facebook, ceea ce nu e chiar adevărat, nu toți românii au cont de Facebook. Au omis din start o parte a clienților.
  • Cine l-a realizat a pus pe roll-up un mesaj repetat până devine plictisitor – Look! Look! Look! Ok, e pentru concurs, dar chiar nu putea fi mai creativ copywriterul?
  • Cine l-a realizat a uitat să pună și adresa paginii de Facebook, www.facebook.com/SpriderStoresRomania mai exact. De ce să nu chinuim clienții?
  • Cine l-a realizat a presupus că lumea va căuta pe Facebook Sprider Stores și va ajunge pe pagina de Facebook din România. Surpriză, prima pagină la căutări e www.facebook.com/spriderstores, pagina internațională, lucru perfect normal.

Bonus, dacă reușești să ajungi pe site-ul www.spriderstores.ro observi că au link către conturile de Twitter și pagina de Facebook, doar că linkul către pagina de Facebook e de fapt o căutare după numele brandului pe Facebook. Dublu fail!

În concluzie, vedeți ce faceți când vă promovați offline, nu porniți din start de la prezumția că toți clienții voștrii știu ce e ăla Facebook sau Twitter. A, și puneți adresele unde puteți fi găsiți pe net, nimeni nu are chef să facă anchete online pentru a da de voi.

Recomandă prietenilor!



8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
analfabetul
Vizitator

tu ai avut chef sa cauti. eu daca nu vad adresa nici nu ma chinui sa caut.

somnulescu
Vizitator

This made me laugh a little bit 🙂

raluca popa (@raluxa)
Vizitator

Cum să nu promovezi offline o pagină de Facebook http://t.co/adAIXYQS via @mariussescu

Daniela Matei (@FatadinPort)
Vizitator

Cum să nu promovezi offline o pagină de Facebook http://t.co/F2Djyo5l via @mariussescu

Adeline
Vizitator

This is very wrong. Și inutil. Mă îndoiesc că vor avea conversii.

Razvan
Vizitator

Daca tot au facut un rollup, ar fi mers pus direct un cod QR spre pagina de facebook, astfel cei care stiu de simbol si au si smartphone-uri ar fi intrat direct pe pagina.
Sunt curios cati au stat sa scrie pagina, care e suficient de lunga 🙂