fbpx

De ce muncesti?

job

Ideal ar fi sa ai in job unde sa faci ceea ce iti place, alaturi de oameni faini, iar jobul asta sa fie si bine platit. Realitatea este ca multi dintre noi fac compromisuri. De cate ori nu am auzit un prieten care spune “Jobul e super nasol, ma termina psihic, dar stau pentru ca iau bani buni”! Poate prea des. Pe voi ce va determina sa mergeti la job:

  • Banii?
  • Satisfactiile profesionale?
  • Colectivul fain in care lucrati?

Majoritatea recomandarilor venite de la cei care scriu despre dezvoltare personala si cariere sunt ceva de genul “descopera ceea ce iti place cu adevarat si cauta o modalitate de a face bani din asta”! Usor de zis, greu de facut.

Sa spunem ca imi place sa fac fotografii? Se pot face bani din asta? Desigur, dar cati oameni traiesc cu adevarat doar din fotografiat? La fel e si cu alte pasiuni, majoritatea sunt greu de monetizat.

Sfatul meu pentru a face ceea ce iti place si a castiga si bani? Ia-o usor, fa pasi mici. Nu risca totul pentru a iti urma pasiunile, cel putin nu din prima.

Fii prudent, incearca sa iti gasesti o pasiune care poate deveni in timp o sursa de venit si lucreaza la generarea de venituri suplimentare pe baza pasiunii tale. In timpul asta pastreaza-ti serviciul, asigura-te ca ai un venit suficient pentru a te intretine. Atunci cand veniturile suplimentare iti permit sa iti urmezi pasiunea fa schimbarea pe care ti-o doresti. Nu uita insa, pasi mici, unul cate unul!

Eu sunt ok, am un job care imi place, satisfactii profesionale, colegii sunt faini, deci chiar nu ma pot plange acum. Insa nu am lucrat mereu in domeniul asta, nu am facut mereu ceea ce imi place, am realizat si compromisuri pe parcurs, dar am avut mereu un obiectiv pe care l-am urmarit, am stiut unde vreau sa ajung.

Tu? Pentru ce muncesti? Doar pentru bani?

Recomandă

8 Comentarii

  1. toate cele enumerate mai sus + posibilitatea de dezvoltare profesionala pe un domeniu care ma atrage. la mine unul se potrivesc chestiile mentionate.

    job-ul anterior pe care l-am avut dadea o satisfactie profesionala aproximativa, colegii erau mai mult competitori dar banii faceau diferenta si amortizau celelalte neajunsuri.

  2. Eu una, muncesc pentru a castiga experienta. Toata lumea tipa sus si tare “experienta!”…asadar ma conformez. Bani mai multi ar fi bineveniti oricand, dar ma tem ca sansele nu sunt tocmai de partea mea, iar la nivel de colectiv, doar 2-3 persoane sunt ok. Super, nu?!

  3. Muncesc pentru toate alea de mai sus, dar cel mai mult pentru că îmi place ceea ce fac. Însă până să ajung aici am trecut prin multe joburi oribile unde, în afară de satisfacția financiară, nu mai primeam nimic. Prin urmare, am renunțat la ele.

  4. Daca nu mi-ar placea ce fac, mi-as gasi altceva, poate mai bine remunerat. Insa am ajuns unde am vrut, fac ce-mi place si fac bine ceea ce fac, posibiltati de dezvoltare profesionala sunt…E ok..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *