fbpx

De ce nu folosim servicii online romanesti?

Trilulilu.ro, Neogen.ro, Alonia.ro, ablog.ro, Okidoki.ro. Coolio.ro, Filebox.ro, Transfer.ro. Doar cateva dintre site-urile romanesti care incearca sa ajute intr-un fel sau altul utilizatorul de internet.

Problema e ca pentru fiecare dintre serviciile romanesti (nu doar cele mentionate) imi vin in minte multe alte servicii mai bune, “din afara” pe care le si folosesc de regula. Nu ca nu mi-ar place sa folosesc ceva “made in .ro”, dar de ce sa ma bucur de o clona, cand pot avea originalul? Cei care se invart mai mult prin online ajung la aceeasi concluzie si folosesc aplicatii online facute “in afara”.

Momentan singurele aplicatii romanesti utilizate zilnic sunt Fav20.ro si Mycash.ro iar cand vreau sa mai merg pe undeva in timpul liber intru pe Optzile.ro. Pentru video am Youtube, pentru fotografii am Photobucket, pentru trimiterea de fisiere am Divshare.com… Sunt putine aplicatii romanesti pentru care nu exista corespondent in afara, de fapt siteurile de afara fiind de fapt sursa de “inspiratie”.

Daca ar fi sa lasam la o parte scuza utilizarii unui serviciu online pentru ca e in limba romana, cu ce mai ramanem? De ce nu folosim servicii online romanesti?

Recomandă

8 Comentarii

 1. Intrebarea aceasta s-a pus de mii de ori in ultimii ani si raspunsul care vine pe buze e cam acelasi: nu e nimic nou, inovativ, care sa te determine sa-l folosesti… insa eu as impinge lucrurile si mai departe si as intreba daca exista macar un serviciu online romanesc cu succes international ?

 2. Deacord, nu are rost sa folosesti un serviciu doar pentru ca e romanesc ci daca iti ofera ce ai nevoie.
  Sunt deacord si cu ideea sa faci un proiect(clona) care merge deja in afara pentru ca targetezi alt public si probabil vei avea succes intr-o oarecare masura.

 3. Un serviciu romanesc pe care il prefer in fata celor de afara este filelist, tracker de torrente :D. Si la fel ca si tine, folosesc si eu fav20 in locul serviciilor asemanatoare de afara.
  Apoi, folosesc haipa.ro ca platforma de blogging, in defavoarea WordPress sau Blogger…si asta se pune :D.
  Nu ma deranjeaza ca filelist, fav20 si haipa sunt copii dupa serivcii asemanatoare din afara, pentru ca in opinia mea sunt mai bune si ma simt eu mai bine folosindu-le.
  Asa ca merg si pe copii care ofera un ceva in plus sau cu o interfata mai cool :D.

 4. Un serviciu gratuit romanesc 100% dar si foarte original este disponibil la Targul de lucrari.ro. Este inca un produs nou, cu un nou concept care incearca sa aduca putina lumina in piata serviciilor de amenajari interioare.
  Consideram ca sunt multe aspecte de invatat in piata romaneasca de servicii atat din partea clientilor cat si din partea prestatorilor. Exista inca vie si prezenta dorinta tuturor de a “da tunuri” si a se imbogati peste noapte, omitand aspectele esentiale ale existentei intr-o piata libera: respectul fata de client, imaginea in piata care deriva intr-un final la respectul fata de sine.  Nici clientului “tepuit” nu i se pot scuza insa alegerile facute in graba, fara informare, mentinand pretul ca  singurul criteriu de evaluare.
  Nu clonarea unor servicii existente in alte piete diminueaza valoarea lor, ci mai degraba clonarea incompleta. N-ar strica sa clonam si o parte din educatia, atitudinea, fair play-ul celor care se bucura astazi de titlul “originalitate”.

 5. Pentru ca neogen.ro este o mizerie sub orice critica. Ma LUPT de mai bine de 4 ani sa ma scoata din baza de date. Imi sterg contul constant si ei mi-l reactiveaza. Spam la greu. De la ei. Si milogeli patetice ” te rugam sa te intorci, ne este dor de tine”. Cu alte cuvinte, sugatori de pl! Din cauza neogen.ro nu accesez de 4 ani nimic roamanesc (vorbesc de servicii). In afara de trilulilu… extrem de rar pentru basme.

 6. pentru ca suntem fraieri de aia nu folosim .ro-uri
  au ping-ul mult mai bun si cu cate le folosim mai mult cu atat webmasterii vor fi mai motivati sa aduca facilitati noi.

  nu ne vindem tara! nu ne vindem tara!:))

  tata. acuma pe bune, pingu mic, banda metropolitana.. de ce nu ai folosi .ro?

 7. E un lucru bun ca oamenii totusi incep sa foloseasca serviciile romanesti. Poate nu toate sunt idei originale dar sunt mult mai bine adaptate si concentrate publicului romanesc decat cele straine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *