fbpx

Statiunea Baile Felix

Statiunea Baile Felix e cunoscuta mai ales pentru bazele de tratament, baile termale, dar si pentru conditiile de relaxare. Principalele atractii din statiune sunt strandurile care au fost reamenajate recent, adica Apollo si Felix.

Localizare:
Statiunea Baile Felix se afla in nord-vestul Romaniei, judetul Bihor, la 9 kilometri de Oradea si la 22 km de Bors, punctul de trecere al frontierei catre vecinii nostri unguri.

Statiunea Baile Felix e cunoscuta mai ales pentru bazele de tratament, baile termale, dar si pentru conditiile de relaxare. Principalele atractii din statiune sunt strandurile care au fost reamenajate recent, adica Apollo si Felix.

Atractii turistice
Despre strandul Felix am scris deja pe Optzile, asadar trebuie sa mai spun ce alte atractii turistice au ramas de vazut la Baile Felix, adica nu prea multe. Un rezumat al statiunii ar suna cam asa:

  • Strand Felix – 20 lei, amenajat modern;
  • Strand Apollo 15 lei-amenajat modern, mai putin dotat decat primul;
  • Bazar cu kitschuri si chinezarii ieftine, putine suveniruri autentice;
  • Doua biserici de lemn;
  • Cateva restaurante si pizzerii, nimic extraordinar, preturi destul de piperare.

Cazarea in Baile Felix
Tarifele de cazare am vazut ca incep de la 100-120 lei/camera (august 2009), comparativ cu Baile 1 Mai unde am vazut oferte de cazare incepand cu 60-80 lei/camera. Pretul pentru camping este de 15 lei/persoana in comparatie cu campingurile din 1 Mai unde incep de la 5 lei de persoana plus 5 lei pentru masina.

In concluzie, umila mea parere este ca se merita sa mergeti la Baile Felix, insa initial va cazati la 1 Mai (la pensiune sau la cort) si va indreptati spre Baile Felix pentru stranduri, sunt doar 3 kilometri distanta si sunt destule maxi-taxi care sa va duca acolo. Despre statiunea 1 Mai in alt articol.

Cateva fotografii din statiune mai jos.

Fotografii statiunea Baile Felix

Localizare pe harta:

View Baile Felix (Oradea) in a larger map

Recomandă

3 Comentarii

  1. Ce ar mai fi de vazut in Felix si mi se pare ca ai omis cu totul sunt bazinele calde cu nuferi, pesti exotici si broaste testoase, toate in aer liber si recent refacute.

  2. sunt promovate doar de cei care le vad din pacate, din cate stiu au trecut in administrarea muzeului tarii crisurilor unde e o harababura totala, pot sa-ti trimit niste poze daca vrei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *