fbpx

Dependența

Știu oameni dependenți de jocuri, își cumpără mereu ultimele jocuri și console.  Am prieteni dependenți de gadgeturi, aleargă mereu după ultimul model de smartphone sau alte nebunii. Sunt multe femei dependente de shopping, dacă nu își cumpără săptămânal ceva nou în garderobă nu se simt bine. Mai nou eu am ajuns să cunosc tot mai multe persoane dependente de sport, stil de viață sănătos, viață echilibrată. Îi știți și voi, sunt cei pe care îi vezi mereu zen, cu zâmbetul pe față. Faza e că toți suntem dependenți de ceva, unii de lucruri negative, alții de lucruri pozitive.

Cam asta e ideea și cu Limitless, despre care am tot povestit pe blog, program ce ne-a schimbat mult viața și mie, și Mihaelei. Mai sunt persoane care mă întreabă: Totuși, nu e cam scump? Merită? Nu poți să slăbești și singur, dacă faci sport și ai grijă ce mănânci?

Le luăm în ordine. În funcție de veniturile tale da, s-ar putea să fie scump, dar nu e mai scump decât dacă fumezi sau ieși de câteva ori pe lună în oraș sau îți cumperi o haină de firmă.

Se merită programul? Eu slăbisem vreo 15 kilograme, am mai pus vreo 5 în 6 luni, mai ales iarna, că nu am mai făcut sport, dar sunt pe cale să le dau jos într-o lună.  Dacă te ții de treabă minim 3 luni se merită, că după aceea te obișnuiești cu sportul, cu alimentația sănătoasă, îți intră în sânge și știi ce ai de făcut chiar dacă mai calci pe lângă. Organismul începe să îți ceară cât mai multă mișcare, alimente bune.

Nu poți să slăbești și singur, cu sport și diete de pe net? Ba da, dar din ce am văzut și eu în jur majoritatea celor care vin la Limitless vin pentru că altceva nu a funcționat pentru ei. Dietele sunt cu efecte secundare, dai jos 10 kg și pui 15, iar când vine vorba de sport oricât de mult ne place să credem că ne putem monitoriza singuri, rezultatele sunt altele când ai o comunitate care te sprijină, cineva care te verifică, te ajută când ești în impas.

Probabil sună a bullshit, dar cred că motivul pentru care sunt așa de multe persoane care merg la Limitless de luni de zile, chiar și după ce au slăbit și au ajuns într-o formă de invidiat, e tocmai ăsta: au ajuns dependente de un stil de viață sănătos, preferă să investească în asta decât în vicii. Și dacă ajungi să zâmbești mereu, să te simți bine în pielea ta, nici un cost nu e prea mare.

Cum ziceam, cu toți suntem dependenți de ceva. Măcar să fie o dependență sănătoasă, nu?

Înscrierile pentru ediția din aprilie (10 aprilie-7 mai) în Bacău se fac la bacău@iamlimitless.ro sau 0743044471Know Limits Studio. Găsiți mai multe detalii pe iamlimitless.ro și pe pagina de Facebook Limitless.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *