fbpx

Cum arată distracția în vremuri pandemice?

Carl Jung punea o întrebare pacienților cu care lucra: ce îți amintești că făceai în copilărie, iar orele păreau că trec ca minutele? O reîntoarcere la cei mai timpurii ani ai noștri poate fi salvatoare în această perioadă, când extravaganțele outdoor, precum călătoriile exotice și sporturile extreme, sunt greu accesibile. Dacă ne învață ceva copilăria, acel lucru este că propria casă și curte sunt o resursă nelimitată de activități de relaxare.

Întrucât statul acasă implică izolare de cei dragi și de nou, învățarea și socializarea ar trebui integrate virtual în viețile noastre. În absența acestor două elemente, este de înțeles cum mediul devine monoton și fără valoare.

Dacă este un lucru bun care a survenit în urma pandemiei, acela este o explozie de creativitate din partea antreprenorilor în materie de „ce putem face în digital?”. Categoriile sunt multe și ofertele nelimitate. Trebuie doar să știi cu ce să începi. Îți propun câteva idei care te-ar putea distra și pe tine.

1. Învață o nouă limbă

Ești și tu unul dintre cei care am plănuit acum mulți ani că vom învăța o nouă limbă, dar ocazia și timpul nu s-au ivit? Acum, ocazii și timp sunt din belșug, mai rămâne doar un exercițiu de deschidere spre nou. Beneficiile învățării unei limbi sunt vaste. Nu numai că aduce greutate CV-ului, dar efortul cognitiv îmbunătățește memoria și atenția, printre altele. Mai mult decât atât, dacă ești o persoană ce citește mult, ce satisfacție este mai mare decât citirea unui autor în limba originală a cărții?

2. Lărgește-ți orizonturile cu un curs gratuit online

Visezi de ceva vreme să descoperi gastronomia și gusturile exotice? Sau vrei să explorezi o reîntoarcere la origini și să înveți să tricotezi? Bucătărie, lucru manual, arte plastice, scriere sau programare sunt toate domenii pe care le poți aprofunda din sufrageria proprie și, de multe ori, contra-cost, poți să primești și o diplomă! O nouă aptitudine și o adăugare valoroasă la CV par o afacere bună.

3. Explorează un ”home Vegas”

De multe ori ne trezim acasă cu un exces de adrenalină care cu greu poate fi satisfăcut într-un apartament. Cine nu și-ar dori din când în când să semene cu Robert DeNiro în Casino? Cazinourile online vin cu o gamă variată de servicii, care testează perspicacitatea și, mai ales, norocul. Poți încerca și o experiență mai apropiată de cea din viața reală prin a paria la cazinouri cu bani reali. Sunt o multitudine de astfel de site-uri, care oferă facilități extinse în siguranță. Asigură-te că faci o decizie informată.

4. Vizitează locuri cu tururile online

Odată cu ofertele de tururi online a crescut și calitatea acestora, așa încât experiența este una aproape cinematică. Sunt mai multe motive care ne dau încredere în această variantă. Unul este că îți lărgești orizonturile cu un tur de 30 de minute prin rafinatul muzeu Luvru. Altul este că descoperi o locație pe care poate nu ai apucat să o vizitezi în ultimul city-break în acel oraș. Poate fi chiar și prilej de documentare pentru profesia ta dacă este afiliată cu obiectul vizitei.

5. Adună-ți familia la un board game

Poate fi momentul să înveți o lecție despre cum să nu iei eșecul prea în serios într-un joc de ”Nu te supăra, frate!”. Chiar dacă nimic nu pare mai frustrant decât să îți fie scos pionul cu câteva poziții înainte de casă, bucuria pe care o resimțim în comuniune cu familia este foarte mare în jurul unei table de joc. Când vine vorba de opțiuni, categoriile sunt multe. Monopoly și Scrabble sau Jenga și șah – sugestia mea este să tragi la sorți!

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *