Emailuri personalizate

Primim si trimitem emailuri zilnic. Unii cateva, altii zeci, altii chiar sute (exista cazuri, am vazut eu pe net). Din pacate uneori ajungem sa abuzam de aceasta posibilitate, de a trimite cuiva un email. Faptul ca emailul e usor de folosit a creat liste de emailuri, baze de date si o industrie a spamului prin email in continua dezvoltare.

emailuri

Vrem sa promovam un produs nou lansat? Pai e simplu, cumparam o baza de date cu sute de mii de emailuri (e doar cateva sute de lei), facem rapid un comunicat de presa si il trimitem. Nu conteaza ca destinatarii emailului nu au nici o treaba cu produsul nostru, nu conteaza ca textul din email e sec si impersonal, noi trimitem emailuri, pentru ca putem, pentru ca e gratuit, pentru ca speram ca lumea sa afle de noi.

Iar atunci cand rezultatele nu apar, cand lumea incepe sa ne catalogheze ca spammeri, ne intrebam unde am gresit. E simplu, am uitat scopul initial al emailului: comunicarea personalizata si cu avantaje pentru ambele parti.

Inainte emailurile erau despre conversatii unu la unu, chiar daca se intamplau pe net. Acum au ajuns sa fie mesaje seci, reci, fara pic de personalitate, un marketing egoist. Nu toate, dar multe emailuri sunt asaL

Compania X a lansat Y bla bla bla. Cumparati produsul Y!

De ce ne-ar pasa cand primim emailuri de genul asta, daca nu sunt trimise special pentru noi, ci la nimereala?

Vreti ca lumea sa va raspunda la emailuri, sa le citeasca, vreti ca emailurile voastre sa genereze discutii? Incepeti sa ii respectati pe cei carora le trimiteti emailurile, incepeti sa scrieti emailuri personalizate in functie de destinatar. Nu va ganditi doar la ce vreti voi sa obtineti cu acel email, ci si motivele pentru care destinatarul ar fi interesat de continutul emailului!

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alex

sa stii ca asa e. Am primit spam peste spam de la magazine online care isi promoveaza marfa intr-un mod mai putin placut. Desi aveau produse bune nu am intrat in acele magazine. Asta e… bine ca avem butonul de SPAM pe mail.

[…] This post was mentioned on Twitter by mariussescu. mariussescu said: Emailuri personalizate http://bit.ly/buoBDg […]

Andreea Marc

Eu am primit zilele trecute un anunț lung despre ceva piese mecanice … nici măcar nu am citit foarte atent despre ce e vorba. Bineînțeles, am dat Spam din prima.

Să cumperi baze de date care nu sunt pliate pe grupurile tale țintă e cea mai proastă investiție pe care o poți face.

Andreea Marc

:)) Nu, era ceva de construcții, nu pentru auto.

[…] rest ramane cum am stabilit: voi trimiteti emailuri impersonale, la gramada, noi va ignoram sau…mai rau, va criticam. Nu va mirati dupa aceea ca strategia de […]