fbpx

Eu nu am nevoie de anvelope de iarnă, zise șoferul din mașina împotmolită

Tin minte că în toamnă, când s-a dat legea prin care eram obligați să echipăm mașinile cu anvelope de iarnă, au fost mulți care au comentat că ei nu au nevoie de ele, și așa nu circulă decât prin oraș, unde iarna e de regulă blândă. De ce să cheltuie cel puțin 800-1000 de lei în plus pentru câteva luni de iarnă?

Sursa foto

Ei bine, cred că ultima lună a arătat clar de ce. Am avut zăpadă din belșug, cum nu s-a mai văzut de câțiva ani. Am avut știri despre sate rupte de lume din cauza zăpezii, iar la televizor reportajele cu drumurile închise curg unul după altul. În condițiile astea eu credeam că nimeni nu mai pornește cu anvelope de vara la drum, dar m-am înșelat.

Săptămâna trecută, după ce luni noapte a nins abundent la Bacău, am muncit vreo 5 ore pentru a elibera de zăpadă parcarea și aleea care leagă parcarea de strada principală de zăpada care depășea 1 metru. Am pus mâna pe lopată și împreună cu niște vecini am cărat zăpada la un canal din apropiere. Vorba aia, dacă tu nu te ajuți nimeni nu o să o facă. După ce am eliberat aleea și lucram în parcare au început să apară și mașinile care vroiau să treacă. Cei cu mașini de teren ajungeau ușor la strada principală, cei cu mașini normale dar cu anvelope de iarnă se chinuiau puțin, iar cei cu mașini echipate cu anvelope de vară patinau de spuneai că sunt cu sania.

Am împins vreo 3 mașini din astea care au rămas blocate și i-am întrebat pe șoferi de ce pleacă la drum dacă nu au anvelope de iarna. Mi-au zis că oricum merg doar prin oraș și că nu sunt diferențe între anvelopele de iarnă și cele de vară, e doar o chestie inventată de producători ca să vândă mai mult. Marketing, cum ar veni. I-am lăsat să creadă asta, deși sunt șanse mari ca mașinile lor să fie acum lovite.

Sunt 3 ani de când merg cu anvelope de iarnă și pot să spun că este o diferență enormă chiar și față de cele all season, că din astea am avut înainte. Ai altă stabilitate pe șosea și dacă chiar e nevoie să frânezi mașina se oprește mult mai repede. Nici argumentul cu prețul nu ține, un set de anvelope te poate ține 3-5 ani, în funcție de cât le folosești, deci investiția se amortizează în timp.

Iar pentru cei care în continuare sunt sceptici, clipul de mai jos arată clar diferențele între anvelopele de iarnă și cele de vară pe zăpadă.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Eu cand vad unul impotmolit in zapada cu roti de vara, pur si simplu nu-l ajut si ii spun si de ce. Ai anvelope de vara si esti smeker? Descurca-te singur, inseamna ca stii tu ce stii si esti bazat!! poate asa vor invata si ei diferenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *