fbpx

Huawei Mate 10 Pro review – cameră uimitoare, baterie excelentă

Am intrat în a treia săptămână de teste cu Huawei Mate Pro 10 primit prin programul Orange Smartphone Tester. Într-un peisaj plină de Samsung-uri și iPhone-uri Huawei oferă o alternativă interesantă. Dar să vedem ce mi-a plăcut și nu la el, după ce i-am făcut unboxingul. Aveți un review complet mai jos, era și timpul.

Nu voiam să scriu asta inițial, dar ca impresie de ansamblu Mate 10 Pro mi-a plăcut mai mult ca Galaxy S8+, am văzut că mulți oscilează între telefoanele astea 2. Și nu aș putea indica anume de ce, dar experiența de ansamblu e mai faină. Poate că e bateria care ține mai mult, poate că sunt camerele foto Leica ce scot fotografii superbe fără a îți bate capul prin setări, poate că e designul rotunjit la margini dar care totuși nu crează senzația de telefon pe care îl poți scăpa ușor din mână, poate că sunt toate la un loc. Ideea e că 2 săptămâni am folosit aproape exclusiv doar telefonul ăsta, față de obicei când jonglam cu 2-3 telefoane.

Să nu credeți că e perfect, fiecare telefon vine cu plusurile și minusurile lui, și Huawei are câteva, depinde acum ce contează pentru voi când vă luați un telefon premium.

Puncte tari

  • Bateria ține un weekend.
  • Camera foto scoate poze faine, ziua și noaptea, și excelează la portrete.
  • Hardware de top, se mișcă foarte repede.
  • Sunet excelent, nici nu am simțit nevoia unei boxe externe.
  • IP67 rezistent la apă și praf, până la 1,5 metri timp de maxim 30 de minute.
  • Dual-SIM, cu LTE, deci viteză mare de internet pe ambele cartele, simultan.

Puncte slabe

  • Mufa pentru căști jack a dispărut, dar ai adaptor USB tip C- jack inclus în cutie.
  • Ecranul nu e 4K, doar full HD (2,160 x 1080 pixeli mai exact).
  • Nu are slot pentru card de memorie, dar vine cu 128 GB.
  • Nu suportă wireless charging, dar se încarcă la 58% în 30 de minute.

Cum spuneam, dacă sunteți de exemplu fani ai încărcării wireless sau credeți că nu vă ajung 128 de GB pentru foto și video are sens să vă uitați și la ce oferă concurența. Dacă vreți un telefon ce face poze superbe și bateria te duce în 2 zile de utilizare s-ar putea să vă placă Mate 10 Pro.

Specificațiile tehnice:

  • Ecran Corning Gorilla Glass rezistent la zgârieturi, cu marginile curbate și ramă metalică, spatele e tot Corning Gorilla Glass.
  • IP67 rezistent la apă
  • Ecran de 6 inchi cu rezoluție 1080p la 402 ppi și HDR10
  • Procesor Kirin 970 chipset cu 8 nuclee
  • 6 gb memorie RAM, 128 GB memorie internă
  • Android 8.0 Oreo
  • DUAL SIM cu LTE pe ambele cartele
  • 2 camere pe spate , realizate în colaborare cu Leica, cea color de 12 MP și cea monocronă de 20 MP, filmează 4K, iar camera frontală pentru selfie e de 8 MP, cu deschidere f 2.0, o să iasă portrete faine.
  • Baterie de 4.000 mAh, ține 2 zile.
  • Senzor de amprentă pe spate.

Conținutul cutiei

Pe lângă telefon, manuale, încărcător, cablu USB și adaptor pentru căști, în cutie găsiți și o husă de protecție din silicon, iar telefonul vine cu folie pe ecran din fabrică. Chestiile astea ar trebui să fie standard la toate telefoanele premium, zic eu.

Design

Fața și spatele sunt din sticlă, cu marginile rotunjite și unite de o ramă metalică. Ăsta e trendul acum, recunosc că atrage toate privirile. Și eu am dubii în privința rezistenței la zgârieturi pe termen lung, dar pe de altă parte toate telefoanele avute în ultimii ani le-am ținut cu husă și folie.

În mână se așează bine, nu e alunecos, nu crează senzația de fragilitate, și ecranul cu proporția 18:9 ajută, chiar dacă telefonul are 6 inchi. Practic se simte ca un ecran de 5,5 inchi, ca să vă dați seama de diferență. Uitați-l aici alături de LG G5, ce are un ecran de 5,3.

Hardware și software

Deși nu se simte, în spate telefonul rulează Android 8, dar personalizat de Huawei cu EMUI 8.0. Procesorul Kirin 970 gestionează mai bine consumul de energie, și are integrat un NPu, practic o unitate de procesare dedicată pentru inteligență artificială. Huawei spune că va dezvolta mai multe aplicații pentru a se folosi de ea, în practică acum ajută la optimizarea consumului de energie, la recunoașterea rapidă a obiectelor din fotografii și la traducerea mai rapidă între diverse limbi, dacă folosiți Microsoft Translator. Pe Mate 10 Pro aplicația e preinstalată și poate funcționa offline, datorită NPU.

Memoria de 128 GB e UFS-2.1, foarte rapidă, personal cred că e suficientă. Eu oricum sincronizez fotografiile prin Google Photos, și o dată pe lună fac și un backup extern, iar muzica o ascult prin streaming. Și că veni vorba de muzică, telefonul are două difuzoare, unul în sus și unul în lateral, și partea interesantă este că în funcție de modul în care este așezat telefonul intensitatea difuzoarelor se schimbă, practic dacă îl ții în picioare e mono, dacă îl ții culcat e stereo.

Camera foto

În aplicația camerei vedeți cel mai bine cum funcționează inteligența artificială, practic în modul auto telefonul ajustează setările camerei în funcție de ceea ce detectează, există 12 scenarii diferite, de la fotografii cu mâncare până la peisaje.

A durat un pic până m-am obișnuit cu camera, dar și când am descoperit toate modurile nu am mai lăsat-o din mână. Cele 2 camere foto din spate cu deschidere f/1.6 sunt Leica Summilux-H, una monocromă de 20 MP și una color de 12 Mp, cu stabilizare optică, iar fiecare senzor procesează imaginile separat.

Am folosit mult modul portret, seamănă cu cel de pe iPhone sau Google Pixel. Unitatea NPU recunoaște obiectele și ajustează expunerea, focusul, saturația, pentru a obține acel efect cu persoana evidențiată și peisajul din spate estompat. Tot AI-ul e vinovat și pentru optimizarea fotografiilor în celelalte scenarii.

O să vă las o serie de fotografii scoase direct din cameră, doar redimensionate pentru a se încărca mai ușor:

Concluzia

Huawei Mate 10 Pro e cel mai bun telefon scos până acum de Huawei, și au făcut tot posibilul pentru a veni cu un concurent puternic pentru Samsung și Apple, cu dotări de top și specificații la fel de bune. Fiecare brand are fanii lui, dar eu cred că dacă vreți poze superbe în orice împrejurare și o baterie care vă surprinde merită cumpărat.

Personal, eu dacă aș alege între S8+ și Mate 10 Pro aș merge pe Huawei, presupunând că la preț sunt similare, depinde dacă le cumpărați la liber sau la abonament. Știu că majoritatea spun că Samsung are camera mai bună, personal mi-au plăcut mai mult pozele făcute cu Mate, iar matematica e simplă, poze mai faine și baterie mai bună = love.

Recomandă

10 Comentarii

  1. Adjectivul “plin” nu se mai acorda cu substantivul “peisaj”?Am citit in multe articole pe site ca le recomanzi tinerilor sa scrie corect si pe multi i-ai dojenit.Foarte bine,dar priveste si in curtea ta.Iar formularea” ca impresie de ansamblu Mate 10 Pro mi-a plăcut mai mult ca Galaxy S8+”este gresita deoarece tu vrei sa faci diferenta intre ele,sa arati deosebirile dintre ele si faptul ca preferi unul in detrimentul celuilalt,nu sa le pui pe picior de egalitate;astfel formularea corecta este” ca impresie de ansamblu Mate 10 Pro mi-a plăcut mai mult decat Galaxy S8+”.Stiu ca a aparut o frica in a folosi “decat”,dar trebuie folosit.
    Cred ca de la chinezi ti se trage(glumeam)Telefonul este foarte bun,compania este una serioasa chiar daca este chinezeasca.Acum depinde si de ce ai nevoie,eu am un P9 Lite si sunt foarte multumit,cine vrea ceva pro,sa dea 3-4 mii pe asa ceva.

  2. La mine, cartelele nu funcționează simultan. Adică, atunci când vorbesc pe o cartela, cealaltă e dezactivata. Care e cauza?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *