fbpx

Samsung Galaxy S8+ review – înapoi în top

Eram sigur că Samsung va scoate un telefon bun, fără compromisuri, după problemele pe care le-au avut cu bateriile la seria Note. Despre asta e vorba la Galaxy S8+ și frățiorul lui mai mic, S8. Compania a pus la bătaie tot ce avea mai bun pe partea de hardware și software, cele mai tari accesorii (căști AKG) a ambalat totul într-un design impecabil, premium, cu cele mai bune materiale pentru finisaje, și a băgat mulți bani în comunicarea lansării noului model. Rezultatul e un smartphone de top, poate cel mai bun de anul ăsta, dar la un preț pe măsură

  • Puncte tari S8+
    Ecran imens de 6.2 inchi (5.8 la S8 normal), pe aproape toată suprafața telefonului, curbat.
  • Design superb.
  • Foarte rapid.
  • Are și mufă jack de 3.5mm, care încet devine o raritate pe telefoane.
  • IP68, e rezistent la apă până la 1,5 metri și la praf.
  • Camere foto față și spate excelente.

Puncte slabe

  • Senzorul de amprente amplasat pe spate e mai greu de nimerit, poziția e ciudată.
  • Asistentul virtual Bixby e abia la început, nu e foarte util.

Design

Cu S8 și S8+ ecranele curbate cred că au ajuns la maturitate. Da, nu vom mai avea S8 cu ecran normal, dar cred că asta demonstrează și preferința publicului pentru ecranele astea. Sincer să fiu e prima dată când mă tentează un astfel de ecran la telefon, mi-au plăcut mereu dar îmi era frică, păreau prea fragile.

S8+ stă bine în mână deși ecranul este imens și lung, proporțiile fiind 18.5:9. E ciudat la început, dar ajungi să adori ecranul ăsta. Telefonul nu este la fel de alunecos ca modelul anterior, pare și mai subțire decât cei 8.1 milimetri pe care îi are, datorită marginilor rotunjite și ecranului curbat. Designul este cel industrial, consacrat cu seria Edge. Varianta pe negru lucios îmi place cel mai mult, celelalte par cam șterse.

Puncte bonus și pentru faptul că logoul Samsung nu mai este prezent pe fața ecranului, doar pe spate.

Deși este imens S8+ se poate folosi și cu o mână. M-am jucat puțin cu el, dădeam rateuri  uneori la apăsare deoarece mă uitam și pe ecranul camerei foto ca să îl filmez, el fiind foarte precis în utilizarea zilnică.

În pachet găsiți și un adaptor de la USB normal la USB tip C, dacă vreți să folosiți un alt încărcător, dar și un adaptor USB pentru transferul de date pe stick.

Mai multe detalii și fotografii în articolul de unboxing.

Unboxing și comparație Samsung Galaxy S8+ vs S7 Edge

Dotările tehnice

Diferențele majore între S8 și S8+ sunt la ecran (5,8 inchi vs 6.2 inchi), baterie ce nu poate fi scoasă pentru că e rezistent la apă (3000 mAh vs 3500 mAh) și greutate (152 vs 173 grame). În rest vorbim de telefoane identice ca specificații.

Procesorul folosit este Exynos 8895, ultimul apărut, cu opt nuclee, patru la 2,3 Ghz și patru la 1,7 Ghz, pentru a economisi din baterie, în funcție de ce sarcini rulează.

Spațiul de stocare este de 64 GB ce pot fi extinși prin carduri microSD de maxim 256 GB, memoria de lucru este de 4 GB.

Audio

Căștile AKG incluse în pachet au un sunet foarte clar, eu le-am folosit intens abia azi. Au fir de calitate, textil, care nu se agată ușor, vin cu microfon încorporat și butoane de control pentru volum. Se zice că separat ar costa 99 de dolari.

Puncte bonus pentru Samsung că au păstrat mufa de căști. Știu că toți folosim acum bluetooth, dar e confortabil să știi că poți asculta muzică la ce tip de cască vrei.

Sistemul de operare și aplicațiile

S8+ vine cu Android 7 modificat de Samsung, evident. Butoanele de jos sunt virtuale acum, inclusiv cel de Home, iar senzorul de amprentă s-a mutat pe spate, lângă camera foto. Și că tot spuneam de senzor, eu l-am folosit prea puțin, deoarece nimeream foarte des cu degetul peste camera foto în locul senzorului, zona nu e foarte bine delimitată.

Sunt și câteva aplicații Samsung preinstalate, dar nu extraordinar de multe, dacă vă făceați griji pentru bloatware.

În continuare pe marginea din dreapta pot fi setate cele mai frecvente contacte sau scurtături către diverse aplicații, dacă tot avem ecran curbat. Personal nu am folosit foarte mult funcția, dar am prieteni care o găsesc utilă.

Prezentare Bixby, noul asistent virtual

Se spune că Samsung va investi puternic în noul asistent virtual lansat odată cu S8, Bixby, mai ales pentru comenzile vocale, vor practic să poți face cam orice pe telefon folosind Bixby. Din păcate la lansarea oficială asistenteul nu suportă comenzi vocale în limba engleză, deci e un pic ciudată toată promovarea lui, inclusiv butonul dedicat pentru el de pe telefon. Totuși, acesta vine și cu opțiuni interesante, afișarea pe telefon a unui program al zilei, cu știrile importante, vremea, calendarul, plus traducerea automată din 52 de limbi folosind camera foto, și recunoașterea obiectelor din fotografii (care funcționează, dar cu rateuri). Probabil peste un an vom vedea dacă va prinde sau nu.

În cazul în care însă vă luați S8 dar vreți să folosiți butonul Bixby pentru a lansa altă aplicație sau a lansa Google Assistant, se poate și asta, dar trebuie să instalați, evident, o altă aplicație. 🙂

Securitatea

Samsung insistă mult pe partea cu securitatea. Au criptarea datelor prin Knox, utilă dacă folosești telefonul pentru business, iar pentru a debloca telefonul acum avem parolă, PIN, model,  amprentă, recunoaștere facială și scanare a irisului.

Deblocarea S8+ prin scanarea irisului la maxim 40 de centimetri distanță mi se pare cea mai tare, practic pe fața telefonului lângă camera pentru selfie-uri au o cameră specială unde te uiți. Recunoașterea facială poate fi păcălită prin afișarea unei poze, nu aș folosi metoda asta de securitate.

Senzorul de amprentă funcționează foarte bine, doar că l-au amplasat pe spatele telefonului constrânși de ecranul uriaș. Nici asta nu era o problemă, folosesc un LG G5 cu senzor pe spate ușor, dar la LG senzorul este mai bine conturat, mai ușor de localizat cu degetul sub cameră.

Bateria

Țineți cont de faptul că avem un ecran imens, care consumă multă energie. Folosit mereu cu ecranul pornit telefonul trece de 12 ore.  În practică, dacă ești un utilizator obișnuit vei avea cam o zi, hai ozi și jumătate, poți ajunge la 2 zile dar rar, dacă deschizi puțin internetul sau wi-fi, să zicem 30 de minute, pe lângă telefoane și realizarea de fotografii sau filme.

Folosit o zi întreagă intens, cu internet, emailuri, Facebook, foto, video – dimineață era la 100% la ora 7, la miezul nopții mai avea 15%. Bine, rezoluția setată era de 2220 x 1080, cea standard, dacă creșteam la maximul de 2960 x 1440 pixeli sigur era mort.

Mufa de conectare/transfer date este USB Type C, încărcarea e rapidă și se face în 90 de minute cu încărcătorul rapid din pachet și nu, telefonul nu s-a încălzit, că vreți să știți și asta.

Camera foto și video

Au păstrat camera foto de 12 MP de pe S7 în spate, schimbând felul în care sunt procesate imaginile. O cameră excelentă, focalizează rapid, parcă mai bine ca la modelul anterior. Majoritatea pozelor eu le-am făcut cu HDR setat pe auto, culorile au ieșit foarte faine. Dacă nu ești fotograf profesionist să duci dorul ședințelor foto camera asta este excelentă pentru pozele de zi cu zi și cele din vacanță.

Funcții suplimentare la cameră: modul Pro pentru setarea manuală a camerei, Panoramă, Focalizare Selectivă, Filmare cu încetinitorul, Filmare accelerată, Mâncare (culori mai intense la) și Fotografie virtuală (pentru imagini 3D cu obiecte).

Camera din față are 8 MP acum, face selfies foarte bune la lumină naturală, inclusiv în HDR, focalizează și ea rapid și vine cu multe efecte și măști, similare cu cele de pe Snapchat. Totuși, nu vă așteptați la miracole pe întuneric, că nu avem bliț.

Puteți filma la rezoluție HD cu 240 fps, dacă vreți să filmați slow motion, de exemplu un sport de acțiune, și puteți filma maxim la rezoluție 4k cu 30 fps sau full HD cu 60 fps. Mai jos e o filmare 4K cu 30 fps.

Fotografii mai multe realizate cu camera frontală și cea din spate aveți în articolul cu testarea camerelor sau în albumul de pe Facebook.

Impresii după o săptămână cu Samsung Galaxy S8+. Bonus, cum e camera foto.

Concluzii

S8+ și S8 sunt telefoane cu un design deosebit, specificații de top și câteva funcții unice. Dacă aveți S6 sau S6 Edge merită upgrade-ul, diferența e vizibilă în toate aspectele, dar dacă aveți S7 sau S7 Edge m-aș gândi de 2 ori înainte,  deoarece camera foto are performanțe similare, iar diferențele de hardware nu cred că sunt așa de importante. Bine, dacă banii nu sunt o problemă go for it.

Vă las cu spotul oficial de introducere pentru noile modele, S8 și S8+. Dacă aveți întrebări le aștept în comentarii, dacă v-a plăcut articolul dați un share. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=D8Ert5yjMV4

Samsung Galaxy S8+ e primit în teste de la Orange prin programul Smartphone Tester.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *