Dragă Gillete, cât mai e bărbieritul?

Mie îmi plac aparatele de bărbierit Gillette, cele cu lame de schimb. Da, știu că strămoșii noștri se bărbiereau cu lama de la topor, cea de la cuțit sau mai recent cu briciul, dar eu m-am obișnuit cu aparatele astea mai moderne, plus că am un ten sensibil care chiar reacționează mai bine când mă bărbieresc cu Gilette Fussion Power, iar vibrațiile generate de aparat ajută când vine vorba de îndepărtat părul în exces, fără durere. Chestie de gust … și de piele.

Acum deși sună a reclamă plătită de Gillete, recunosc că îmi plac aparatele lor, folosesc Fussion Power de vreun an, dar gelul de ras preferat e de la Nivea, cel alb, tot pentru ten sensibil. Nu știu de ce, dar mă împac mai bine decât cu alternativa similară de la Gillete.

Un singur lucru mă deranjează când vine vorba de lamele de schimb de la Gillete. Prețul lor, care crește tot mai mult odată cu lansarea unui nou tip de aparat. Înțeleg că mai adaugi o lamă în plus pe an de vom ajunge acuși la aparatul cu 10 lame și mai pui nu știu ce senzor care adoarme firele de păr, dar până unde se va ajunge cu prețurile? Strategia de a vinde ieftin aparatul și scump lamele e bună, dar parcă începe să se exagereze.

Ca idee, când foloseam Gillete Mach3 un set cu 4 lame de schimb era în jur de 4o de lei. Acum mă uitam pentru un set de lame Fussion Power, că mi se termină rezerva, și mai ieftin de 56 de lei nu am văzut nicăieri.

Aseară citeam pe Twitter că se lansează încă un aparat, Gillette Fusion ProGlide, cu 7 inovații sau ceva de genul ăsta. Poate că va fi mai bun, nu neg asta, dar eu sunt curios, oare cât va ajunge setul de lame de schimb, 70 de lei? 100?

Da, știu, dacă nu îmi convine pot să folosesc BIC-uri de unică folosință, dar parcă tenul meu nu merită asta. Recunosc, nu prea am găsit alternative la aparatele de la Gillete, deși am cercetat puțin piața. Am noroc că mă bărbieresc doar de 2-3 ori pe săptămână, și un set de lame mă ține chiar și 6 luni.

O alternativă interesantă, dar în State, e cea oferită de www.dollarshaveclub.com, un site care contra unui abonament lunar ce începe de la 1 dolar se angajează să îți trimită acasă suficiente lame de ras, bonus aparatul. Ei susțin că te ajută să economisești vreo 20 de dolari pe lună. Nu știu prețurile pentru lame în State, dar 1 dolar mi se pare foarte ieftin pentru bărbieritul lunar, dacă lamele chiar sunt așa de bune pe cât zic ei. În plus mi-a plăcut reclama lor, foarte la obiect:

Oare vom avea vreodată și în România oferte de genul ăsta?

Voi cu ce vă bărbieriți?

Articol sponsorizat de Gillete, Nivea, Dollar Shave Club și restul producătorilor de chestii pentru bărbierit.9 Comentarii

  1. salut. greu cu barbieritu fata mea e sensibila si barba tare .am folosit gilet cu o lama si cu trei si cu 5 lame cel mai bun e cel cu trei mah 3 da tot iritat sint nu mult da sint .si asa am folosit intimplator gillet blek reglabil magnific se alege unghiu si te razi inconvenient major se infunda de par repede si trebuie sparlat abundent si desfacut chiar se iasa paru in exces.ramine o usoara iritatie bun ce sa zic .da am descoperit soarele si am dat de mercur nemtesc si se cheama mercur progress cel mai popular aparat de ras din lume si l-am cumparat si testat excelent nu se infunda de par are forma de asa maniera de se duce paru la prima lovire de jet si se regleaza unghiu lamei deci agresivitatea barbieritului .acum visez la achizitionarea mercur futur aurit cu aur de 24 de carate deoarece auru eu antiinflametor excelent .nu mai am iritatii deoarece lama am ales-o cea pentru tenu meu astor wlkinson derby extra si persona .merkur nu merge la tenu meu din pacate .succes si barbierit usor si fara iritatii.

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: