fbpx

Să vorbești pe limba clientului tău

Am râs un pic de reclama asta, uite-i și pe ăștia cu păcănelele, ce mesaj stupid au, că poți câștiga un salariu de Bo$$, dar trebuie să recunoaștem că își cunosc bine publicul țintă, clienții care bagă la aparate.

Ei nu comunică pentru cei cu studii superioare, pentru antreprenori sau corporatiști, pentru programatori sau oameni de comunicare, ci pentru cei care 10.000 de l̶e̶i̶ euro sunt bani mulți, pentru cei care speră să nimerească 777. Un reportaj bun pe tema asta găsiți în DOR.

E aceeași poveste ca în reclamele pentru lenjerie intimă destinate bagabonților, sau reclamele alea pentru videochat, unde vedeam mașini de lux colantate cu Poți câștiga 5000 de euro pe zi. Noi ne indignăm sau facem mișto de ele, dar oamenii știu exact cui se adresează.

Asta nu înseamnă că dacă vrei să vinzi produse sau servicii trebuie să te cobori la nivelul de jos, dar putem învăța o lecție, și anume că trebuie să ne cunoaștem bine publicul țintă și să comunicăm pe limba lui. Degeaba folosim noi neologisme și expresii sofisticate în texte și pe bannere, degeaba o ardem high class, dacă clientul obișnuit e cineva simplu și e interesat mai mult de preț. Keep it simple.

Poza e de la Oana.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *