Mai prost, mai ieftin, mai putin

Uneori cand mi facea dor de “gustul de demult” ma opream la hypermarket si cumparam branza de burduf, care lipita de mamaliguta era un deliciu pentru un nostalgic al mancarurilor simple.

Sunt constient ca branza de burduf din magazin nu are nici o legatura cu cea de la stana, dar totusi faceam un efort sa trec peste chimicalele si E-urile bagate in branza, pentru ca nu aveam alta alternativa. De obicei alegeam Big Panda, o firma de lactate care produce si lapte, iaurt, branzeturi.

Ultima data insa am cumparat branza de burduf Big Panda si am constatat ca nu avea gust… a branza. Un amestec ciudat de chimicale cu gust de faina si putina aroma de branza. O fi fost ea la promotie, dar nu avea nici o legatura cu branza de burduf.

Care e chestia? Producatorii cauta sa reduca din cheltuieli…pe motiv de criza. Daca e branza, baga mai putin lapte, mai multi aditivi, bucurandu-se poate ca pot sa reduca pretul cu 5 bani. Daca e fibra optica, baga o viteza mai mica decat cea trecuta pe contract.  Problema e ca un client fidel va constata schimbarea si va inceta sa mai cumpere produsul sau serviciul, fiind inselat in asteptarile sale.

Dragi producatori, incetati sa prostiti consumatorii. Va inteleg ca vreti sa reduceti costurile, sa vindeti produse mai ieftine, dar nu faceti asta in detrimentul calitatii produselor. Ziua cand veti afla ca toti clientii vostri cumpara de la concurenta nu va fi prea placuta, dar poate abia atunci veti intelege ca nu doar pretul conteaza.7 Comentarii

  1. Reducerea costurilor prin “saracirea” produselor de diverse ingrediente in industria alimentara, desi e grava totusi nu e la fel de periculoasa cu aplicarea metodei in industria constructiilor. Oare asta sa fie motivul scaderii preturilor la constructiile noi?!

    1. @Cristian Pirvu – nu, din ce stiu la materialele de constructii s-a taiat foarte mult pana s-a ajuns aproape de pretul de productie. Teoretic trebuie sa respecte niste standarde de siguranta, nu?

  2. Pentru binele nostru sper sa fie asa. Dar respectarea clientilor si a standardelor in Romania cam lasa de dorit. Oricum aprobarile si certificarile se dau in functie de alte criterii. Vezi unde, ce si cum s-a construit (cel putin in bucuresti) pe ce aprobari, puz-uri, pud-uri etc, si pe urma spune daca ai incredere ca standardele alea chiar se respecta.

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: