fbpx

Găsisem rezultatele unui sondaj recent de la americani, în care 73% dintre angajați se plâng că suferă de Burnout, sunt epuizați profesional, și cel mai stresați și epuizați sunt oamenii din marketing și comunicare, 83% dintre ei nu mai fac față. În România, în ianuarie, doar 8% dintre români se plângeau de Burnout, dar acum cred că procentul a crescut mult și la noi. De asta vă întreb și pe voi, sunteți stresați la muncă, vă simțiți epuizați, sau faceți față?

Adevărul e că toți am fost mai stresați anul ăsta, am muncit mai mult pe mai puțini bani, și asta e varianta fericită, că încă mai avem joburi sau clienți.

Cred că lucrăm mai mult cu 1-2 ore pe zi, și în tot ce ține de marketing și comunizare presiunea e și mai mare. Dacă lucrezi într-o firmă ca marketer e stresul de a ajuta vânzările cu bugete reduse de promovare, dacă ești în agenție s-ar putea ca mulți dintre clienți să fi dispărut, campaniile sunt cu bugete reduse, și cerințele tot mai mari.

Sindromul Burnout sau sindromul epuizarii profesionale reprezinta o stare de epuizare, atat fizica, cat si psihica, care apare in special la persoanele a caror profesie implica o responsabilitate deosebita si interactiuni frecvente cu oamenii.

La Advertica am avut noroc că avem clienți pe marketing din domenii diferite, nu doar HoReCa sau turism, și zona de web development a mers bine și în pandemie. Din fericire magazinele online au mers bine anul ăsta, au venit și clienți noi ce vor să vândă online la modul profi, nu am avut nici o lună de pauză. Totuși, ne-a fost greu, ne-au scăzut veniturile în primele luni, am muncit mult mai mult pentru a ne menține, dar acum suntem ok.

La voi cum e, la firmă sau la job?

Lasă un comentariu