fbpx

Și mâța doarme liniștită

Din motive independente de voința mea, anul trecut când eram toți închiși prin case s-a decis în familie că cei 4 membri au drept de vot egal când vine vorba de decizii importante, deși doar 2 aduc momentan bani în casă, nu zicem care.

Fetele m-au săpat pe la spate și au votat 3 contra 1. Juriul stabilise, urma să ne luăm o pisică din binecunoscuta rasă maidaneză de câmpie. Așa a venit Lola la noi în casă.

Mi s-a anulat și dreptul de veto în deciziile legate de mâță, dar m-am ținut tare în ultima redută și am specificat clar în contract: dacă nu își face nevoile la litieră, dacă miaună aiurea prin casă, dacă zgârie și strică lucruri, dacă nu îi convine mâncarea de la pet shop va trebui să plece. Mi-am luat țeapă.

În sinea mea speram să fie o pisică din aia rea, care zgârie copiii, se pișă peste tot și distruge canapelele , și în 1-2 săptămâni să se sature copiii de ea. Dar viitorul nu e mereu cum îl plănuiești, iar acum suntem 5 în familie.

Un an mai târziu am senzația că pisica are mai multe drepturi ca mine în familie. Primește mâncare când vrea ea, e mereu alintată și periată, poate să doarmă toată ziua și nimeni nu îi reproșează nimic, se poartă de parcă ea ar fi șefa casei.

Mai grav e că nici la baie nu mai scap de ea, de am ajuns să fac duș și să mă bărbieresc sub supraveghere continuă.

V-am zis că vara doarme liniștită în chiuvetă, de am ajuns să mă simt vinovat atunci când vreau să mă spăl pe mâini?

Cred că mâța asta a simțit de la început că treaba e groasă dacă nu are și votul meu, pentru că numai pe lângă mine torcea și dormea în primele luni, până m-a înmuiat.

De auzit o aud foarte rar miorlăind, iar de făcut nevoile nu și le face decât în litieră, am închis-o din greșeală într-o cameră și când am venit acasă a stat 10 minute în litiera aia. Dacă ar fi să fac un top 10 pisici cuminți, cred că ia locul 1.

Ce voiam să vă întreb, știți alte bobițe mai bune decât Royal Canin pentru pisici? 🙂

Recomandă

4 Comentarii

  1. În ce sens mai bune? Royal Canin sunt din mărcile de top, peste Wiskas, Friskies și altele ce se găsesc în supermarket.
    Ar mai fi Purina Pro din ce au încercat motanii mei.

  2. Încercă și cu Purina,au multe sortimente ,dar asta depinde și de gusturile pisicii ( la ai mei mi-a trebuit destul de mult timp să aflu ce le pe place și ce nu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *